29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"İşsizliğe çare, meslek okulları"

"İşsizliğe çare, meslek okulları" - TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Kocasert: - "Ülkemizin potansiyeli düşünüldüğünde iş dünyasının ara eleman eksikliğini giderecek nitelikli iş gücü ihtiyacı için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrenci sayısının artması ve sonrasında bunların istihdamı oldukça önemlidir"DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, iş dünyasının ara eleman eksikliğini giderecek nitelikli iş gücü ihtiyacı için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrenci sayısının artması ve bunların istihdamının oldukça önemli olduğunu bildirdi.

21.02.2017 - 12:54

Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu değerlendirildiğinde kalifiye iş gücü yetiştirme açısından çok büyük rol oynayacağını ifade etti.

Araç takip sisteminden bilgisayar laboratuvarı kurulumuna, duvar ve yer seramiği döşemesinden yalıtım işlerine, internet ağı montajından araba bakım ve onarımlarına kadar birçok meslekte kalifiye olmayan, mutfaktan gelmeyen çalışan sıkıntısı yaşandığına işaret eden Kocasert, şunları kaydetti:

"Kamudan tutun da özel sektöre ve hatta gündelik hayatımıza kadar yukarıda bahsi geçen örnekler yaşamımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Bu noktada, birçok avantaja sahip olan meslek liselerinden ve meslek yüksekokullarından mezun olmanın önemi daha da belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Anadolu meslek liselerinde yabancı dil dersinin yanında normal liselerde verilen kültür dersleri ile meslek dersleri öğrencilerimize verilmekte. Buna ek olarak, meslek liselerinden ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerimiz LYS sınavına katılma veya alanlarındaki meslek yüksekokulu programlarına sınavsız geçiş yapma hakkına sahipler. Yükseköğretime devam etmeyecek olanların ise iş bulmaları, normal liseden mezun olanlara göre çok daha fazla."

İş dünyasının ara eleman eksikliğini giderecek nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kocasert, "İşsizliğe çare, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarıdır. Ülkemizin potansiyeli düşünüldüğünde iş dünyasının ara eleman eksikliğini giderecek nitelikli iş gücü ihtiyacı için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrenci sayısının artması ve sonrasında bunların istihdamı oldukça önemlidir. Burada önemli bir görev de şüphesiz ailelerimize ve öğretmenlerimize düşüyor. Kendi çocuklarımızın özelliklerini bilerek onları doğru yönlendirmenin hem çocuklarımızın gelecekte çok daha kolay iş bulmasına hem de sevebileceği işlerde çalışmasına yol açacağı kanaatindeyim." değerlendirmesini yaptı.