29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" oyuncuları hayranlarıyla buluşacak

"İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" oyuncuları hayranlarıyla buluşacak - Çekimleri İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarında yapılan sinema filminin oyuncuları 19, 20 ve 21 Ekim'de İstanbul, Bursa ve Sakarya'da düzenlenecek söyleşilerde, sette yaşadıkları ilginç olayları ve deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacakİSTANBUL (AA) - "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" sinema filminin oyuncuları İstanbul, Bursa ve Sakarya'daki etkinliklerde hayranlarıyla buluşacak.

18.10.2018 - 17:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Neher Prodüksiyon ortak yapımı ile çekimleri İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarında yapılan filmin oyuncuları 19, 20 ve 21 Ekim'de yapılacak söyleşilere katılacak.

Sinemaseverlerin ilgi gösterdiği söyleşiler, 19 Ekim Cuma günü saat 14.00'te İstanbul'daki Altunizade Nun Okulları'nda, 20 Ekim Cumartesi saat 16.00'daysa Bursa Zafer Plaza'da yapılacak.

Çocukların yanı sıra anne ve babaların da ilgi göstermesinin beklendiği etkinlikler, Sakarya Sedirvan AVM'de 21 Ekim Pazar 14.30'da gerçekleştirilecek söyleşiyle devam edecek.

Film setinde yaşanan ilginç ve komik olayların yanı sıra deneyimlerini de paylaşacak oyuncular, söyleşilerin ardından katılımcılarla birlikte filmi izleyecek.


- "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" filmi

Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat sokakları ve Sultanahmet’te gerçekleştirilen çekimler, özel teknikler sayesinde animasyon karakterlerle birleştirildi.

Çekimleri ve animasyon aşaması bir yılda tamamlanan filmin yönetmenliğini Çağrı Cem Bayraklı, görüntü yönetmenliğini Ahmet Kasapoğlu yaparken, senaryosu ise Mehmet Barış Günger tarafından yazıldı.

Gerçek çekimlerle animasyonun birlikte kullanıldığı filmde Suna Selen Sümer, Ali Uyandıran, Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin rol alıyor.

Filmde İstanbul Muhafızları çizgi dizisinin senaristi olan Aslı'nın gümüş ustası Veli dedenin dükkanına gitmesiyle başlayan macera ve heyecan dolu olaylar anlatılıyor.