28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

İstanbul, Yıldırım hızında icraatlarla buluşacak

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: - "Milli iradenin adresinin sandık olduğuna inanıyor, vatandaşlarımızın iradesinin sandığa yansıması için yoğun gayret gösteriyoruz.

16.06.2019 - 18:54
İnşallah 23 Haziran'da İstanbul'u vizyon ve icraatlarıyla Binali Başkan'a emanet edeceğiz. İstanbul, yıldırım hızında icraatlarla buluşacak"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, milli iradenin adresinin sandık olduğuna inandıklarını, vatandaşların iradesinin sandığa yansıması için yoğun gayret gösterdiklerini belirterek "İnşallah 23 Haziran'da İstanbul'u vizyon ve icraatlarıyla Binali Başkan'a emanet edeceğiz. İstanbul, yıldırım hızında icraatlarla buluşacak." ifadesini kullandı.

Karaaslan'ın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde İstanbul'da ikamet eden hemşehrilerini ziyaret eden Karaaslan'ın, seçime kadar İstanbul'daki yoğun programının süreceği bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Karaaslan, 23 Haziran'da İstanbulluların yalnızca büyükşehir belediye başkanını değil, şehrin geleceğinin ve milletin istiklalinin seçimini yapacağını kaydederek şöyle devam etti:

"23 Haziran yalnızca 39 ilçenin değil 81 vilayetin, sadece 16 milyonun değil 82 milyon Türkiye'nin seçimi olacak. Cumhur İttifakı Adayı'mız Sayın Binali Yıldırım ile CHP’nin Adayı’nı bir terazinin iki ayrı kefesine koysak terazinin dengesi şaşar, iki aday arasında bir karşılaştırma yapmak bile neredeyse mümkün değil. Sayın Binali Yıldırım yıllardır ülkemizin dört bir yanına farklı mevkilerde çok önemli hizmetlerde bulunmuş, tecrübeli, vizyoner, İstanbul'u yakından tanıyan, sorunlarını bilen, çözüm iradesini kararlı bir şekilde ortaya koyan, laf değil iş üreten bir isim."

Karaaslan, "Sahadaki çalışmalarımızda 31 Mart'ta yaşanan usulsüzlükleri ve CHP'nin hukuka müdahalesini milletimize anlatıyoruz." ifadesini kullanarak gerçekleştirdikleri hemşehri odaklı yoğun programlarda kadınlar, gençler, engelliler ve 16 milyon İstanbullu için müjdelerini paylaştıklarını aktardı.

İstanbul'da 422 bin Samsunlu olduğuna işaret eden Karaaslan, "Ev ve dernek ziyaretleriyle hemşehrilerimize ulaşmaya, desteklerini istemeye devam ediyoruz. Milli iradenin adresinin sandık olduğuna inanıyor, vatandaşlarımızın iradesinin sandığa yansıması için yoğun gayret gösteriyoruz. İnşallah 23 Haziran'da İstanbul'u vizyon ve icraatlarıyla Binali Başkan'a emanet edeceğiz. İstanbul, yıldırım hızında icraatlarla buluşacak." değerlendirmesinde bulundu.

- "Millet iradesine konulan ipoteği kaldırıyoruz"

Karaaslan, şunları kaydetti:

"Tüm dünyayı imrendirecek yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirdiğimiz 31 Mart seçimleri maalesef CHP'nin sandık usulsüzlüklerine kurban gitti. 'Ortaya çıkmaz' diye düşündükleri usulsüzlükleri çok kısa sürede ortaya çıkardık ve hukuki bağlamda itirazlarımızı gerçekleştirdik. AK Parti olarak 31 Mart'tan beri verdiğimiz mücadele, vatandaşlarımızın gasbedilen oylarının savunulması mücadelesidir. AK Parti, millet iradesinin muhafızıdır. Oyların yalnızca yüzde 10'unun sayılmasıyla sonuç Binali Yıldırım lehine değişti. Geçersiz oyların tamamı sayılmış olsaydı İstanbul'daki sonuç çok daha başka olacaktı. Şimdi biz, millet iradesine konulan ipoteği kaldırıyoruz. 31 Mart'ta çeşitli sebeplerle sandığa gitmeyen tüm vatandaşlarımızı sandığa gitme noktasında ikna edeceğiz ve milli iradenin tam anlamıyla sandığa yansımasını sağlayacağız."

Cuma ve cumartesi günleri 3 ilçede sürdürdükleri temaslarda son derece verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

"Pazar günü ise Samsunlu derneklerimizin organizasyonlarında hemşehrilerimizle buluştuk. Sancaktepe'de İstanbul Anadolu Yakası Samsun Dernekler Federasyonunun kahvaltı programında, daha sonra SAMASDER tarafından Kemerburgaz'da düzenlenen 12. Geleneksel Bahar Şenliği pikniğinde, Arnavutköy'de Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Geleneksel 27. Keşkek Şöleni ve Yağlı Güreş Etkinliği'nde, Esenyurt'ta İSDEF'in piknik organizasyonunda hemşehrilerimizle bir araya geldik. Dolu dolu ve son derece verimli bir günü hemşehrilerimizle birlikte değerlendirdik. Cumhur İttifakı Adayı'mız Sayın Binali Yıldırım'a desteklerini bildiren hemşehrilerimiz İstanbul'un geleceğine en büyük katkıyı 23 Haziran'da vermeye hazır. Milletimizin siyaset okumasına, irfanına, öngörüsüne güveniyoruz. Milletimizin iradesi tüm beşeri planların üzerindedir. 23 Haziran, milletimizin destekleriyle demokrasi şöleni olacaktır."

Öte yandan açıklamada, Karaaslan'a ziyaretleri sırasında AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanlarının eşlik ettiği bildirildi.


Muhabir : Fatih Mehmet Kürkçü
Yayınlayan : Şermin Coşkun