29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

İstiklal Yolu'nun önemini resimle anlatıyorlar

İstiklal Yolu'nun önemini resimle anlatıyorlar - Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı İstiklal Yolu'nu anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla öğrenciler tarafından yapılan 10 metrekarelik tablo, Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesinde sergileniyor - Okulun resim öğretmeni Zeyrek: - "Resmi yaparken öğrencilerimiz bu duyguyu yaşadı, bakarken de diğer öğrencilerimizin yaşamasını istedik"ÇANKIRI (AA) - Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı İstiklal Yolu'nun önemini anlatmak amacıyla öğrenciler tarafından yapılan 10 metrekarelik tablo, Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nde sergileniyor.

21.02.2017 - 14:04

Okulun öğretmenleri öncülüğünde öğrenciler tarafından kentteki bir alışveriş merkezinde 10 günde tamamlanan 2 metre boyunda 5 metre enindeki "İstiklal Yolu" tablosu, lisenin girişine asıldı. Tabloda, Kurtuluş Savaşı sırasında genci ve yaşlısıyla insanların cepheye kağnılarla yardım götürmesi tasvir ediliyor.

Okulun resim öğretmeni Okan Zeyrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstiklal Yolu'nun Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Toplumun tamamının İstiklal Yolu'nu hatırlaması gerektiğini ifade eden Zeyrek, "Bu yol, Karadeniz'den alınan yardımların cepheye ulaştırıldığı yoldur. Yolun bir bölümü Çankırı'dan geçiyor. Toplumda farkındalık oluşturmak, insanların bu yolu hatırlamasını sağlamak istediğimiz için tabloyu alışveriş merkezinde yaptık. Bu sayede yolu bilmeyenler bu konuda fikir sahibi oldu." dedi.

Kentin değerlerini taşıyan bir okul olduklarını dile getiren Zeyrek, şöyle devam etti:

"Ülkenin bağımsızlığını kazanmasında önemli bir yere sahip olan İstiklal Yolu hakkında öğrencilerimizde de farkındalık oluşturmak için yaptığımız resmi okulumuza asmaya karar verdik. Resmi yaparken öğrencilerimiz bu duyguyu yaşadı, bakarken de diğer öğrencilerimizin yaşamasını istedik."

Okul öğretmenlerinden Zekeriya Harmanda da tablonun yapımında 11 öğrencinin görev aldığını aktararak "Tablomuz okulumuzun duvarına çok yakıştı. Benzer çalışmaları ilerleyen zamanlarda yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.