28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"İstiyorsanız bütün hedeflere ulaşırsınız"

"İstiyorsanız bütün hedeflere ulaşırsınız" - Satranç kariyerinde Avrupa üçüncülüğü ve dünya şampiyonluğu bulunan 14 yaşındaki Enes Tanrıverdi, Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Satranç Şampiyonası'na hazırlanıyor - Enes Tanrıverdi: - "Başarılı olabilmenin ve bu kadar gidebilmenin tek sırrı çalışmak"ORDU (AA) - Satranç kariyerinde Avrupa üçüncülüğü ve dünya şampiyonluğu bulunan 14 yaşındaki Enes Tanrıverdi, altınla ödüllendirildi.

19.02.2018 - 13:40

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Enes ile öğrenim gördüğü okulun müdürü Ferahnaz Kalyoncu ve öğretmeni Fevzi Bayram'ı makamında kabul etti.

Antalya'da 20-26 Ocak'ta düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda, kategorisinde birinci olan milli sporcuyu tebrik eden Genç, Enes'in satrançta hem Ordu ve Karadeniz'e hem de Türkiye'ye gurur yaşatan bir sporcu olduğunu söyledi.

Enes'in, 2017 yılında dünya şampiyonu olarak Türkiye'ye altın madalya kazandırdığını anımsatan Genç, şöyle konuştu:

"Bu yıl da Antalya'da yapılan ve Türkiye genelinde en iyi satranççıların katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birinci olarak Ordumuzu tekrar mutlu etti, gururlandırdı. Yine inşallah eylül ayında Yunanistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na 14 yaş grubunda yıldızlarda katılacak. Bu, çok önemli ve büyük bir şampiyona. İnşallah orada Enes'ten güzel sonuç bekliyoruz. O zaten azimli, çalışıyor."

Enes Tanrıverdi ise kendisine destek olan ailesi başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Şimdiki amacının, eylülde Yunanistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda birincilik olduğunu vurgulayan Enes, "Orada da birinci olursam hedeflerime çok daha kısa yoldan ulaşacağıma inanıyorum. Hedefim yaş kategorisinde değil, normal dünya şampiyonu olmak. İnşallah o yolları da görürüz." diye konuştu.

Başarısına değinen Enes Tanrıverdi, "O kadar başarılı olabilmenin ve bu kadar gidebilmenin tek sırrı çalışmak. Çünkü çalışmazsanız ve özellikle zevk almazsanız yapamazsınız. Aile desteğini de yanınıza alırsanız, gerçekten de istiyorsanız bütün hedefleri başarabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Genç, sporcuya cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler takdim etti.

Daha sonra Genç ile milli sporcu Enes Tanrıverdi, satranç oynadı. Şampiyon sporcu, karşılaşmadan galip ayrıldı.

Enes Tarıverdi'nin, Türkiye'de 3 kez birinciliği ve Avrupa üçüncülüğü ile 2017 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda şampiyonluğu bulunuyor.