29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"İsviçre'yi Türkiye'de daha iyi tanıtmak istiyoruz"

"İsviçre'yi Türkiye'de daha iyi tanıtmak istiyoruz" - İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dominique Paravicini: - "Doğu Karadeniz bölgesini ticari, sanayi ve turizm odaklı işbirliği konularında görüş almak amacıyla ziyaret ediyoruz.

13.09.2018 - 16:15
İsviçre'yi Türkiye'de daha iyi tanıtmak istiyoruz"

TRABZON (AA) - İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dominique Paravicini, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u ziyaret etti.

Büyükelçi Dominique Paravicini ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Yavuz, kentin tarihi, kültürü ve ticari faaliyetlerine ilişkin bilgi aktardı.

Yavuz, İsviçre ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmeye devam ettiğini belirterek "Ticari ilişkilerde Trabzon ve Karadeniz olarak da yer almak isteriz. Fındık ihracatı konusunda İsviçre ile ticari ilişkilerimiz var. İsviçre'deki çikolata fabrikalarınıza fındığımızı ihraç ediyoruz. Ülkemizde fındık üretiminde Trabzon katma değer oluşturmada önemli bir yere sahip." dedi.

Bölgedeki turizm hareketine dikkati çeken Yavuz, "Özellikle Körfez ülkelerinden gelen yüzbinlerce turistimiz var. Bu sene turist sayısı 500 bine ulaştı. Trabzon merkez olmak üzere Ordu, Gümüşhane, Bayburt ve bölgenin diğer illeri ile Körfez ülkelerinden gelenler ve yerli turistlerle bu sene hedefi artırarak bir turizm hacmine ulaştı." diye konuştu.

Yavuz, İsviçre, Almanya ve Avusturya'dan gelen turistlerin ise özellikle yaylalara ve yüksek kesimlere ilgi gösterdiğinin altını çizerek şu değerlendirmede bulundu:

"Sümela Manastırı'nda restorasyon çalışmalarımızın kısa bir süre sonra bitmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Manastırın içine girmeden dışarıdan panoramik görüntü alınabilir. Aya Varvara Kilisesi'nden de izlenebiliyor. Turizm anlamında ilimizde, bölgede büyük bir hareketlilik var. Avrupa'dan da gelen turist sayısında artış olmaya başladı. İsviçre'den de turistleri şehrimizin ve bölgemizin doğal güzelliklerini görmek için bekleriz. Avrupalıların çikolatanın hammaddesi olan fındığın nerede yetiştiğini görmelerini isteriz."

- "Sümela Manastırı bölge için ikonik bir turizm destinasyonu"

Büyükelçi Dominique Paravicini ise Doğu Karadeniz bölgesini ticari, sanayi ve turizm odaklı işbirliği konularında görüş almak amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi.

İsviçre'yi Türkiye'de daha iyi tanıtmak istediklerini vurgulayan Paravicini, bölgedeki çeşitli ekonomik oyuncuları ziyaret edeceklerini belirtti.

Paravicini, Sümela Manastırı'nın bölge için ikonik bir turizm destinasyonu olduğuna işaret ederek "Manastır, bütün doğal zenginliklerle birlikte bölgeyi tanıtmakta yardımcı olur. Sümela'ya çıkacak teleferik projesi ya da füniküler hat projesi olduğunu duyduk. Bu konudaki tecrübelerimizi aktarmak, yardımcı olmak isteriz." dedi.

Vali Yavuz, Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Dominique Paravicini'ye gümüş telkari işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti.