28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

İzmir Adliyesi 'Türk Sanat Müziği Korosu' konseri

İzmir Adliyesi 'Türk Sanat Müziği Korosu' konseri İZMİR (AA) - İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu Devlet Türk Müziği Sanatçısı Gökçe Eriş yönetiminde konser verdi.

23.05.2017 - 01:15

Deniz Baykal Kültür Merkezinde düzenlenen konserde İzmir Adliyesinde görevli mahkeme başkanı hakim, savcılar ve infaz koruma memurları sahne aldı.

Konserde, "Gözünün rengini sordum kara sevda dediler", "Bir dalda iki kiraz", "Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı?", "Sen de Leyla'dan mı öğrendin cefakar olmayı", "Çok aşığın var diyorlar", "Ah bu şarkıların gözü kör olsun", "Gönül verdim bir civane" eserleri seslendirildi.

Türk Sanat Müziği korosunun sergilediği performans beğeniyle izlendi, sanatseverler şarkılara eşlik etti.

Konserin sonunda konuşan İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Altıtaş, İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği Korosunun 2006 yılından bu yana Şef Gökçe Eriş yönetiminde performans sergilediğini ve her geçen gün başarı çıtasını yükselttiğini kaydetti.

Konseri izleyen Adalet Komisyonu Başkanı Turhan Eğlenoğlu da performansı ilgiyle izlediğini belirterek, "12 yıldır adliyemizde o dosya tozları arasında mahkeme duvarlarından çıktıktan sonra bir nebze olsun sanata sanatçıya değer veren değerli arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 12 yıldır gördüğüm kadarıyla bu koroya istikrarla devam eden çok sayıda arkadaşım var. Bu kadar kişiyi bir araya getiren Gökçe arkadaşımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Eğlenoğlu, konuşmasının sonunda Eriş'e çiçek takdim etti.

Şef Gökçe Eriş ise İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği Korosunun büyük bir iş yükü içerisinde çalışmalarına devam ettiğine işaret ederek, "Tabir-i caizse bir okul gibi öğretmenlerini çok iyi dinliyorlar. Başarı o yüzden geliyor. Gerçekten çok başarılılar. Müzik disiplin ister, bu disiplin burada var, kendi yaşamlarında da olduğu için başarılılar. Herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.