19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"İzmir, Avrupa Bisiklet Yarışması'nda birincilik için yarışıyor"

"İzmir, Avrupa Bisiklet Yarışması'nda birincilik için yarışıyor" - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, farkındalık yaratmak amacıyla yarışmada pedal çevirdi - Kocaoğlu: - "Eğer son bir hafta içerisinde hemşehrilerimiz yarışmaya katılıp bisiklet kullanırlarsa birinci olma şansımız çok yüksek" İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Avrupa Bisiklet Yarışması'nda pedal çevirdi.

22.05.2017 - 20:47

Konak Vapur İskelesi önünde kurulu yarışma çadırına gelen Kocaoğlu, geçen yıl düzenlenen Avrupa Bisiklet Yarışması'nı İzmir'in 12. sırada tamamladığını belirtti.

Kocaoğlu, bu yıl mayıs ayı başında başlayan yarışmada ise İzmir'in, Polonya'dan bir kent ile birincilik için yarıştığını söyledi.

Etkinliğin ay sonunda tamamlanacağını ifade eden Kocaoğlu, "Eğer son bir hafta içerisinde hemşehrilerimiz yarışmaya katılıp bisiklet kullanırlarsa birinci olma şansımız çok yüksek. Davet ediyoruz. Bugün biz de bu konuda farkındalık yaratmak üzere bisiklet kullanacağız." diye konuştu.

Kocaoğlu ve bazı ilçe belediye başkanları daha sonra Alsancak Vapur İskelesi'ne kadar bisiklet kullandı.

- Yarışma

Avrupa Bisiklet Yarışması'nda 52 Avrupa kenti yarışıyor. Yarışmayı, toplamda bisikletle il sınırları içerisinde en uzun mesafeyi kateden şehir kazanacak.

Bireysel ve takım halinde katılımın olduğu yarışmada bisiklet sürüşü sırasında bir akıllı telefon uygulamasının çalıştırılması gerekiyor. Böylece kat edilen mesafe kaydediliyor.

İzmir'in yanı sıra Türkiye'den Mersin'in de dahil olduğu yarışmaya, Polonya ve İsveç'ten 9'ar, İtalya'dan 8, İrlanda'dan 5, Fransa ve Litvanya'dan 4'er, Portekiz'den 3, İsviçre ve İngiltere'den 2'şer, KKTC, İspanya, Macaristan ve Hırvatistan'dan 1'er kent katılıyor.