19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir Emniyet Müdürü Aşkın:

İzmir Emniyet Müdürü Aşkın: - "Alçak terör örgütü FETÖ, kamudaki birçok kuruma sızdı.

20.02.2018 - 15:54
Özellikle de emniyet teşkilatında ciddi sızmalar oldu. Bugün içimizdeki bu hainlerin önemli bir kısmı temizlendi. Halen daha mücadelemiz kararlılıkla sürüyor"

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) birçok kamu kurumu gibi emniyet teşkilatına da sızdığını belirterek, "Bugün içimizdeki bu hainlerin önemli bir kısmı temizlendi. Halen daha mücadelemiz kararlılıkla sürüyor." dedi.

Aşkın, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından özel güvenlikçilerin eğitimine yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, alınan tedbirler sayesinde İzmir'de asayiş olaylarında büyük oranda azalma yaşandığını söyledi.

Terör, uyuşturucu hırsızlık gibi toplumu direkt ilgilendiren konularda çok hassas hareket ettiklerini aktaran Aşkın, suç ve suçlularla mücadele ederken özel güvenlik görevlileriyle birlikte çalıştıklarını hatırlattı.

Vatandaşların huzur ve güveni için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Aşkın, suçun önlenmesi açısından bilgi vermenin, ihbarda bulunmanın önemine işaret etti.

Aşkın, özel güvenlik görevlilerinden gelen ihbarların üzerine hassasiyetle gittiklerini belirterek, "Eğer bir ihbar özel güvenlikçiden geliyorsa biz telsiz anonslarımızda 'acele geçin' diyoruz çünkü biliyoruz ki özel güvenlik görevlisinden gelen ihbar ciddidir ve çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

- "155 Polis İmdat Hattı'nı arayan kişi ilk çalışta bize ulaşabiliyor"

İzmir'de göreve geldiğinde 155 Polis İmdat Hattı'nın açılma süresinin 3 dakikanın üzerinde olduğunu anlatan Aşkın, şöyle konuştu:

"Düşünün 'imdat' diyeceksin ama 3 dakika bekleyeceksin. Ben de 'size 3 saniye veriyorum' dedim çünkü yardım bekleyen kişinin polise hemen ulaşması gerekiyor. Şu anda 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan kişi birinci saniyede yani ilk çalışta bize ulaşabiliyor. Yüzde 72 oranında telefonlarımız ilk çalışta açılıyor. Sonrasında ise yaya, motorize, gezici asayiş ekibi, sivil ekip kim varsa 'imdat' diyen vatandaşımızın yanına koşmak için seferber oluyoruz. Bu ihbarların özel güvenlikçiden gelmesini çok daha önemsiyoruz.

Şüpheli paketi gördünüz, insanları uzaklaştırdınız, çevre emniyetini aldınız ve durumu polise bildirdiniz. İşte en büyük ibadet, en büyük vatanseverlik budur. Siz, yaptığınız hizmetlerle insanların hayatını kurtarıyorsunuz. Bunu dinimiz de çok kutsal sayar. O yüzden birlikte hareket edelim."

Aşkın, özel güvenlikçilerin uyuşturucu, terör, göçmen kaçakçılığı gibi konularda ilgili emniyet birimlerine daha hızlı erişebilmeleri için "WhatsApp ihbar hattı" numarası tahsis edeceklerini belirtti.

- FETÖ ile mücadele

FETÖ'nün emniyet teşkilatına verdiği zararları anımsatan Aşkın, şunları kaydetti:

"Alçak terör örgütü FETÖ, kamudaki birçok kuruma sızdı. Özellikle de emniyet teşkilatında ciddi sızmalar oldu. Bugün içimizdeki bu hainlerin önemli bir kısmı temizlendi. Halen daha mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Dolayısıyla İzmir'de şu anda olması gereken personel sayımızın yüzde 30 altında personelle çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde yeni alımlarla personel sayımızda artış olacak."