16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

İzmir Sivil Toplum Günleri başladı

İzmir Sivil Toplum Günleri başladı - AB ortak finansmanıyla hayata geçirilen proje kapsamında İzmir'deki buluşmaya 50'ye yakın sivil toplum kuruluşu katıldı İZMİR (AA) - Türkiye ve Avrupa Birliği ortak finansmanıyla hayata geçirilen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kamu-STK İş Birliği projesi kapsamında İzmir'de Sivil Toplum Günleri başladı.

3.09.2018 - 11:00

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Gökay, Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında, hedeflerinin sivil toplum kuruluşlarına daha iyi hizmet götürebilmek olduğunu belirtti.

Gökay, proje süresinin 24 ay olduğunu, Bursa, Adana ve Çorum'dan sonra 4'üncü toplantıyı İzmir'de gerçekleştirdiklerini, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik sunumların yer aldığı programda atölye çalışmalarının da yapılacağını anlatan Gökay, "İki gün sürecek eğitim kapsamında bizi yükseklere taşıyacak yeni bilgilerin ortaya çıkacağına inanıyoruz." dedi.

İzmir'deki programa katılan 50'ye yakın sivil toplum kuruluşundan temsilciler, kamu yöneticilerinin de katıldığı eğitim sunumlarını takip edecek, atölye çalışmalarına katılacak ve kendi tanıtımlarını da yapacak.

Yarın sona erecek buluşmayla kamu temsilcileri ve STK temsilcileri arasında bir iletişim platformu oluşturulması hedefleniyor.