29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

İzmir Ticaret Odası yabancı delegasyonları yemekte ağırladı

İzmir Ticaret Odası yabancı delegasyonları yemekte ağırladı - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: - "Bugün ülkemizdeki ekonomik kriz tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka ve mutlaka yeneceği bir krizdir.

5.09.2018 - 21:25
Bu krizden güçlenerek çıkacağı inancımız tamdır"

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bugün ülkemizdeki ekonomik kriz tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka ve mutlaka yeneceği bir krizdir. Bu krizden güçlenerek çıkacağı inancımız tamdır." dedi.

İzmir Ticaret Odası üyeleri, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı vesilesiyle kentte bulunan yabancı delegasyon temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet ilan edilmeden önce 1. İktisat Kongresi'nde "Bu kenti fuarlar ve kongreler, sergiler kenti yapın." diye talimat verdiğini anımsattı.

Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 87 yıldır değişen koşullara ayak uydurduğunu, dünyayı buluşturduğunu, ilk ürünlerin sergilendiği bir fuar olduğunu belirterek, "İzmir tarih boyunca tarım ve ticaretin Akdeniz'deki en önemli merkezlerinden biri." dedi.

Fuarların dünyanın en çok ihtiyacı olan barışa da büyük katkıda bulunduğunu belirten Kocaoğlu, dünyayı barış ve kardeşlik için çağırmaya en uygun kentlerden birinin İzmir olduğunu ifade etti.

- "İnsanımıza ve çalışma azmimize çok güveniyoruz"

Kocaoğlu, "İzmir yatırım için dünyada en iyi iklimlerden bir tanesi. Bugün ülkemizdeki ekonomik kriz tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka ve mutlaka yeneceği bir krizdir. Türkiye'nin bu krizden güçlenerek çıkacağı inancımız tamdır. İnsanımıza ve çalışma azmimize, ülkemize çok ama çok güveniyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tüm katılımcıları için bol kazançlı geçmesini bölge ve dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum." diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de İzmir Enternasyonal Fuarı'nın önemine vurgu yaparak, "Bu önemli organizasyon, bugün de siz dostlarımızla buluşmamızı sağladı. Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara kadar yabancı dostlarımızı İzmir'de görmek bizim için büyük mutluluk. Bu yıl ki temamız 'teknoloji'. İzmir, teknoloji ve teknolojik alt yapı yatırımlarına önem veren bir kent. Sizlerle yapacağımız yüz yüze görüşmelerde özellikle teknoloji alanında nasıl iş birliği yaparız, güçlerimizi nasıl birleştiririz, bunları konuşmak dileğindeyiz. İzmir Ticaret Odası ve tüm İzmir kenti olarak her türlü iş birliğine hazırız. Burada bulunan yabancı dostlarımızın temsil ettiği tüm ülkeler, temsil ettiğimiz büyük ticaret camiası için hedef pazarlardır. Hepinizle yapacak işimiz, paylaşacak fikirlerimiz ve potansiyel iş birliği konularımız var." değerlendirmesinde bulundu.