28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

İzmir'de bayram öncesi şehitlik ziyareti

İzmir'de bayram öncesi şehitlik ziyareti - Kurban Bayram arifesinde şehitliği ziyaret eden şehit aileleri ve yakınları şehit kabirlerinde dua edip gözyaşı döktü - Şehit babası Recep Ortanca: - "Burası bizim evimiz oldu artık.

20.08.2018 - 15:47
Buraya geldiğimizde huzur buluyoruz. Zaman geçtikçe özlem çoğalıyor" - Şehit annesi Fındık Koç: - "Canım çok yanıyor. 27 yaşında benim çocuğumun ne günahı vardı? İki çocuğu yetim kaldı"

İZMİR (AA) - İzmir'de Kurban Bayramı öncesi şehitlikleri ziyaret eden şehit aileleri ve yakınları şehitlerin kabirlerinde gözyaşı döküp dua etti.

Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'ne giden şehit aileleri, gözyaşları içinde kabirlerinin çevresini temizleyip çiçek bıraktı. Bazı şehit yakınları gözyaşı içinde dua ederken bazıları Kur'an-ı Kerim okudu.

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polis memurlarından pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan baba Recep Ortanca, şehitliği ikinci evleri olarak kabul ettiklerini söyledi. Acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirten Ortanca, "Burası bizim evimiz oldu artık. Buraya geldiğimizde huzur buluyoruz. Zaman geçtikçe özlem çoğalıyor." dedi.

Şehit komiserin annesi Saadet Ortanca da şehitliği sık sık ziyaret ettiğini, şehit oğlunun kabri başında ona olan özlemini anlattığını ifade etti.

Şehit babası Şaban Kırcalı, oğlu Samet Kırcalı'nın 2012 yılında Bingöl Karlıova'da KCK operasyonundan dönerken teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 7 arkadaşıyla beraber şehit düştüğünü belirterek, "Ben onu ne zorluklarla büyüttüm, biliyorum. Annesi vefat ettiğinde 13 yaşındaydı oğlum. Bu gençler bizi korumaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Şehit annesi Fındık Koç ise oğlu Murat Koç'un 2012'de görevinin başında şehit olduğunu anlatarak, "Çok canım yanıyor. 27 yaşında benim çocuğumun ne günahı vardı, iki çocuğu yetim kaldı." ifadelerini kullandı.