19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir'de FETÖ şüphelisi tutuklandı

İzmir'de FETÖ şüphelisi tutuklandı - KHK ile kapatılan Akyazılı Vakfının yöneticilerinden olduğu iddia edilen zanlı tutuklandıİZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

22.02.2017 - 19:50

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruştuması kapsamında KHK ile kapatılan Akyazılı Vakfının yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Ali T. (66) İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Ali T.'nin FETÖ/PDY'nin ilk kurulan vakıflarından olan Akyazılı Vakfı ile Öğretmenler Vakfı bünyesinde faaliyet gösterdiği, örgütün gizli yazışma programı ByLock'u kullandığı ve 17-25 Aralık sürecinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası TMSF'ye devredilen dönemin örgütün finans kaynağı Asya Katılım Bankasına para yatırdığı iddia edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan Akyazılı Vakfının 14 yöneticisine yönelik yakalama kararı çıkarılmış, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir, İstanbul ve Muğla da 8 Şubat'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, örgütün en eski ve etkin vakıflarından olduğu belirtilen söz konusu vakfın aracılığıyla ilk tespitlere göre, son 5 yılda 4,5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri, bu para ile örgüte finans sağladıkları iddia edilmişti.