28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

İzmir'de FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik operasyon

İzmir'de FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik operasyon - Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden aralarında 5 avukatın da bulunduğu 6 kişi tutuklandıİZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına ve adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan aralarında 5 avukatın da bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.

26.09.2017 - 12:29

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin İzmir Barosundaki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 15'i emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren avukatlar E.E. ile M.G. salıverilirken, 12 avukat ve bir şüpheli nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartıldı.

Avukatlardan M.Ö, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak", S.O, F.A, L.B. ve M.D. ile örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen M.B. ise "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Haklarında yurt dışı çıkış yasağı kararı verilen 7 avukat ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin İzmir Barosundaki yapılanmasına yönelik soruşturmada, daha önce gözaltına alınmalarının ardından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda 33'ü avukat 45 kişi hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin eş zamanlı operasyonunda, 39 zanlı gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki bazı avukatların, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı öne sürülmüştü.