29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

İzmir'de yeni doğan bebeğin ihmalden öldüğü iddiası

İzmir'de yeni doğan bebeğin ihmalden öldüğü iddiası - İzmir'de özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen erkek bebeğin, doğumdan kısa bir süre sonra hastane ve görevlilerin ihmali sonucu öldüğü iddia edildi - Anne Özbodur: - ''Dokuz ay karnımda taşıdığım bebeğimi 9 saatte kaybettim.

22.02.2017 - 18:55
Ortada cinayet olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir ihmal var. Bu yeni doğan bir çocuğa cinayettir. Bebeğimin ölümüyle ilgili ihmali bulunan kişi veya kişiler mutlaka hesap verecek'' - Hastane yetkilileri ise bebeğin hastane görevlilerinin bilgisi dışında baba tarafından verilen mamanın akciğere kaçması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi

İZMİR (AA) - İzmir'de özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen erkek bebeğin, hastanede ihmal sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Bayraklı ilçesinde yaşayan ve hukuk bürosunda çalışan 2 çocuk annesi 32 yaşındaki Seda Özdemir Özbodur, özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptığını ancak fenalaşan bebeğinin doğumdan 9 saat sonra hayatını kaybetmesi üzerine hastane ve hastanedeki görevlilerin ihmali olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

Anne Özbodur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamileliğinin 20'nci haftasından sonra sürekli kontrollerini yaptırdığı özel bir hastanede 18 Şubat'ta akşam saatlerinde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ancak bebeğini saatler sonra kaybettiğini anlattı.

Doğum sonrası sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini ve bunu hastanedeki görevlilerinde söylediğini savunan Özbodur, ''Bebeğim süt emmiyordu. Durumu görevli hemşireye bildirdim. Hemşire bebeğime baktıktan sonra doktorla konuşup mama almamız gerektiğini söyledi. Eşim de mama aldı. Ancak bebeğim mama da yemiyordu. Bebeğime 3 damla mama verdik.'' dedi.

İlerleyen saatlerde, bebeğinde garip şeyler fark ettiğini ifade eden Özbodur, ''Bebeğimi kucağıma aldığımda, kolu ve kafası birden düştü. Durumu tekrar bildirdik. Gelen doktorun müdahalesiyle bebeğim nefes almaya başladı.'' diye konuştu.

Daha sonra bebeğini alıp götürdüklerini kaydeden Özbodur, ''Doğumdan 9 saat sonra eşimi çağırıp bebeğimizin öldüğünü söylemişler. Ben dokuz ay karnımda taşıdığım bebeğimi 9 saatte kaybettim. Dokuz saatte doya doya göremedim bile. Çok büyük bir ihmal sonucu bebeğimi kaybettiğimi düşünüyorum. Ortada cinayet olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

Benim canım yandı başkasının canı yanmasın diyen Özbodur, ''Bebeğimin yüzünü bir daha göremedim. Anne olanlar beni anlar. Bu dünyanın en büyük acısı. Ablası var ama ona kardeşinin öldüğünü söyleyemedik. Hastanede olduğunu geleceğini düşünüyor ama söyleyemiyorum. Kim suçluysa yargı önünde hesabını versin. Ben özel hastaneye daha iyi ilgi olması için gittim. Ama bizimle yeterince ilgilenilmedi. Benim çocuğuma bakılmadı. Çok büyük bir ihmal var. Bu yeni doğan bir çocuğa cinayettir. Herkes bunun hesabını verecek.'' diye konuştu.

Özel bir gümrük firmasından çalışan baba Soner Özbodur (37) da polis merkezine giderek ihmali olan kişilerin cezalandırılması için şikayetçi olduklarını belirtti.

Aile, otopsinin ardından 20 Şubat'ta bebeklerini Doğançay mezarlığında toprağa verdiklerini sözlerine ekledi.

'Deniz' adını verdikleri çocuğuna bebek odası hazırlayan aile doğmadan önce aldıkları oyuncaklara bakarak gözyaşı döktü.

Ailenin avukatı Fatih Kanmaz ise ailenin şikayeti üzerine otopsi yapıldığını, bebeğin kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belirleneceğini kaydetti. Olayın bilinçli taksirle işlenmiş bebek cinayeti olduğunu iddia eden Kanmaz, sorumluların yargı önünde ceza alması için olayın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Hastane yetkilileri de olayla ilgili bir kusurlarının olmadığını, bebeğin hastane görevlilerinin bilgisi dışında baba tarafından verilen mamanın akciğere kaçması sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, olayda hastane ve hastane görevlilerinin ihmali olmadığını savundu.

Bu arada olayla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nün inceleme başlatıldığı öğrenildi.