29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kaçak göçmenlerin çantasında esrar bulundu

Kaçak göçmenlerin çantasında esrar bulundu - Erzurum'da, polisin uygulamasında el çantasında 6 kilogram 440 gram esrar ele geçirilen Afganistan uyruklu 2 zanlı tutuklandıERZURUM (AA) - Erzurum'da, polis uygulamasında çantalarında 6 kilogram 440 gram esrarla yakalanan Afganistan uyruklu 2 kaçak göçmen tutuklandı.

15.03.2018 - 17:33

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi Güven Timi ekipleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yaptıkları uygulamada, durumundan şüphelendikleri Afganistan uyruklu K.S. ve T.Z'nin kimliklerini kontrol etti.

Kontroller sırasında telaşlı davranışlarda bulunan ve yasal olmayan yollarla yurda girdikleri anlaşılan bu kişilerin çantalarını inceleyen ekipler, özel zula içerisinde plakalar halinde 6 kilogram 440 gram reçine esrar ele geçirdi.

Gözaltına alındıktan sonra Narkotik Şuçlarla Mücadele Şubesine teslim edilen şüpheliler, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ekiplerce, kent merkezinde yapılan bir başka uygulamada ise cezaevi firarisi olan ve "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan hakkında kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunan Ö.İ. ile yine hakkında başka bir suçtan 13 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olan E.A. yakalandı.

Bu zanlılar da işlemleri sonrası sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.