29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kaçakları İstanbul diye Muş'a bıraktılar

Kaçakları İstanbul diye Muş'a bıraktılar - Van'da, dolandırıcılar, "Sizi İstanbul'a götüreceğiz" diye yola çıkardıkları yabancı uyruklu 85 kaçağı, Muş Otobüs Terminali'ne bıraktı - Afganistan uyruklu Faruki: - "Bizi gece saat 03.

29.03.2017 - 17:44
00'te Muş'a getirdiler. 'Sizi buradan başka bir otobüs İstanbul'a götürecek' dediler. 500 dolarımızı aldılar."

MUŞ (AA) - Van'dan İstanbul'a gitmek için otobüse bindirilen 85 yabancı uyruklu kaçak, Muş Otobüs Terminali'nde gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar, Pakistan, Afganistan, Gine ve Bangladeş uyruklu 85 kaçağı, yasa dışı yollarla geldikleri Van'dan İstanbul'a götürmek vaadiyle 500'er dolar karşılığında otobüse bindirdi.

Dolandırıcılar gece yarısı hareket eden iki otobüsteki kaçakları, Muş Otobüs Terminali'ne bıraktıktan sonra kayıplara karıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan kaçaklar, sağlık kontrolü için Muş Devlet Hastanesine götürüldü.

Pakistanlı Sabır Rahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'dan İstanbul'a gitmek için otobüse bindiklerini anlattı.

"Bizi İstanbul'a götüreceklerdi ama Muş'a bıraktılar" diyen Rahman, acıktıklarını ve vatandaşların kendilerine ekmek getirdiğini söyledi.

- "500 dolar paramızı aldıklar"

Afganistan uyruklu Rahman Faruki de 85 kişi olduklarını ve gece yarısı Van'dan 2 otobüse bindiklerini belirterek, "Bizi gece saat 03.00'te Muş'a getirdiler. Sizi buradan başka bir otobüs İstanbul'a götürecek dediler. 500 dolarımızı aldılar." diye konuştu.