29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kaçkarlar'da ladin ağaçları için biyolojik mücadele

Kaçkarlar'da ladin ağaçları için biyolojik mücadele RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, içerisinde çok sayıda endemik türü barındıran Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda, ladin ormanlarının korunması için biyolojik mücadele başlatıldığı bildirildi.

3.09.2018 - 17:08

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, korunan alanlardaki endemik ağaçlar için biyolojik mücadele yapıldığı belirtildi.

Kaçkar Dağları Milli Parkı sahası içerisinde Ayder bölgesi, Elevit, Kale, Meydan köyü ile Kavron ve Amlakit yayla eteklerinde bulunan ladin ağaçlarında yer yer böcek kurumalarının görülmesi üzerine harekete geçildiği ifade edilen açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokolle her yıl ladinlere zarar veren böceklerle biyoteknik yöntemle mücadele çalışması yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Kaçkar Dağları Milli Parkı'ndaki ladin ormanlarında 1996 yılından bu yana görülen sekiz dişli ladin kabuk böceği ile biyolojik mücadele için 70-80 feromon tuzağının ağaçlara asıldığına işaret edilerek, korunan alanların gelecek nesillere sağlıklı şekilde intikali için gayretli çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.