29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kadın milli boksörden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

Kadın milli boksörden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek - Bartın'da, milli boksör Şennur Demir, TSK'nin Afrin'e düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatı"na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu - Milli boksör Demir: - "Nene hatunlarımız, dedelerimiz yıllarca cepheye sırtlarında silah taşıdılar.

30.01.2018 - 16:01
Biz de onlardan aldığımız bu kutsal görevi yerine getirmek istiyoruz. Biz, mazluma umut, zalime Yavuz olmak istiyoruz. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan bizim" - "Benim gibi düşünen milli takımdan birçok sporcu arkadaşımla başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip olmak üzere, devletimiz ve milletimizin yanındayız. Biz bu armayı boşuna buraya takmadık, boşuna çabalayıp savaşmadık. Biz boşuna ter dökmedik, bu vatan için gerekirse kanımızı dökeriz"

BARTIN (AA) - Bartın'da, milli boksör Şennur Demir, TSK'nin Afrin'e düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatı"na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Üzerindeki milli formasıyla Bartın Askerlik Şube Başkanlığı'na gelen Şennur Demir, elindeki dilekçeyi yetkililere teslim etti.

Milli boksör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Türk bayrağı ve Türkiye için, yurt dışında mücadele ettiğini söyledi.

İstiklal Marşı'nı okutmak ve Türk bayrağını göndere çekmek için terinin son damlasına kadar çalıştığını belirten Demir, "Bugün şanlı Türk Ordusu'na katılmak için Bartın'da bulunan askerlik şubesine başvuruda bulundum. Çünkü vatan hainlerinin teröristlere gösterdiği destek, benim kanıma dokundu. Bizim şanlı bir geçmişimiz var, biz Nene Hatun'un torunlarıyız. Nene hatunlarımız, dedelerimiz, yıllarca cepheye sırtlarında silah taşıdılar. Biz de onlardan aldığımız bu kutsal görevi yerine getirmek istiyoruz. Biz, mazluma umut, zalime Yavuz olmak istiyoruz. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan bizim." dedi.

- "Biz boşuna ter dökmedik, bu vatan için gerekirse kanımızı dökeriz"

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) yayınladığı bildiriyi de kınadığını belirten Demir, şöyle devam etti:

"Kendileri Türkiye'mizde görev yapan doktorları temsil etmemektedirler. Ülkede çalışan doktorları tenzih ederek, onlara şunları söylemek istiyorum ki onların kime, neye hizmet ettiklerini açıkça bildirmek gerekir. Ya terör örgütünün yanında ya da Türk milletinin yanında dursunlar. Ayrıca İnsan Hakları Derneği'nin de bu zamana kadar hiçbir insan hakkını savunduğunu görmedim. Ne zaman bir terörist öldürülse ya da ne zaman bir terör operasyonu yapılsa her zaman terörün haklarını savundu. Hiçbir zaman bizim kendi Mehmetçik'imizin hakkını, kendi milletimizin hakkını savunmadılar. Mehmetçik'imizin çocuklarının hakkını savunmadı, 'Bu çocuklar yetim, babasız kaldı' demedi. Ben özellikle bunları kınıyorum. Benim gibi düşünen milli takımdan birçok sporcu arkadaşımla başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip olmak üzere, devletimiz ve milletimizin yanındayız. Biz bu armayı boşuna buraya takmadık, boşuna çabalayıp savaşmadık. Biz boşuna ter dökmedik, bu vatan için gerekirse kanımızı dökeriz."

Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından Şennur Demir, askerlik şubesinden ayrıldı.

Milli boksör Şennur Demir'in, Kadınlar Boks Şampiyonası'nda dünya üçüncülüğünün yanı sıra Türkiye şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü gibi dereceleri bulunuyor.