29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kadınlar Günü'nde askerler için yiyecek yaptılar

Kadınlar Günü'nde askerler için yiyecek yaptılar - Çorum'da 8 Mart Kadınlar Günü'nde anlamlı bir faaliyet yapmak isteyen kadınlar, TSK'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere gönderilmek üzere yaprak sarması ve kurabiye hazırladıÇORUM (AA) - Çorum'da kadınlar, 8 Mart'ta Kadınlar Günü kutlaması yerine Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk askeri için yaprak sarması ve kurabiye yaptı.

10.03.2018 - 13:57

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi öncülüğünde 8 Mart Kadınlar Günü'nde başlatılan etkinlik kapsamında yaklaşık 250 kadın, esnaftan bağış olarak toplanan gıda malzemeleriyle 100 kilogram kurabiye ve 200 paket yaprak sarması hazırladı.

Kadınların Fetih suresi okuyarak "Rızkımıza değsin anamızın eli, doya doya yesin yurdumuzun eri" sloganıyla hazırladıkları sarma ve kurabiyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin dalı Harekatı'nda görevli askerlere gönderilmek üzere Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 8 Mart'ta kendileri için değil asker olan evlatları için anlamlı bir şeyler yapmak istediklerini söyledi.

Askerler için yaprak sarmaya başladıklarını anlatan Hakyemez, "Kadınlar olarak biz bunu kendi aramızda başlattık ancak öyle destek gördük ki merkezimize üye olmayan kadınlar bile kendi malzemelerini hazırlayarak merkezimize gelip, bizimle yaprak sardı. Esnafımız, kadınlarımıza çok ciddi destek verdi. Allah ordumuzu muzaffer eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi üyelerinden Hülya Çalışkan da haberleri izledikçe "Biz de askerlerimiz için ne yapabiliriz acaba?" diye düşündüğünü belirterek, askerler için yemek hazırlanacağını duyunca gönüllü olarak çalışmaya katıldığını aktardı.

Hazırladıkları sarma ve kurabiyelerin askerlere güç kuvvet vereceğine inandığını dile getiren Çalışkan, "Askerlerimiz hazırladığımız yemekleri yiyince inşallah Afrin'e bayrağımızı dikip sağ salim dönecekler. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Kalbimiz onlarla." dedi.