24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kadınlardan çocuk istismarı ve kadına şiddete protesto

Kadınlardan çocuk istismarı ve kadına şiddete protesto - Erzurum'un Oltu ilçesinde bir grup kadın, "Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddete Hayır" yürüyüşü yaptıERZURUM (AA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde bir grup kadın, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddeti protesto etti.

3.05.2019 - 11:23

Sağlık-Sen Oltu Şubesi ve Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği desteğinde "Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddete Hayır" konulu yürüyüş yapmak isteyen kadınlar, Kale Meydanı'nda toplandı.

Oltu Belediye Başkan Vekili Cevdet Yıldırım'ın da etkinliğe katılarak destek verdiği kadınlar, bir süre ilçe merkezinden yürüyüp Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı yanında bir araya geldi.

Çeşitli sloganlar ve dövizler ile bu tür olaylara tepki gösteren gruptakiler, meydana çocuk istismarcılarına idam cezası verilmesi için çocuk istismarcısını temsil eden ve boynundaki ipi bir çocuğun tuttuğu cansız manken de getirdi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Tülay Çevik, grup adına yaptığı basın açıklamasında, çocuk istismarı ve kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüdüklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Tecavüz, taciz, istismar gibi kelimelerin çocuk kelimesiyle aynı cümle içinde kullanılması düşünülemez. Şayet böyle bir şey düşünülüyorsa insan olmaktan utanmamız lazım. Milletçe duyarlı olmalıyız. Ne zamanki bu tür rezilliklere gerekli tepkiyi gösteremez isek işte o zaman cinayetler, tecavüzler, istismarlar, her türlü şiddet olayı, sapıklıklar, hırsızlıklar, tacizler artarak devam edecektir. Sessiz kalınırsa bu çirkeflikler hep artacaktır. Yine bu tür ahlaksızlıklara karşı susarsak bunun önünü alamayız. Sustukça batarız, battıkça yok oluruz. Bu tür sapıklıkların dini, ırkı, mezhebi, sağı, solu yok. Küçücük çocuğa tecavüz edip öldürmenin hiç bir dilde ve dinde yeri yoktur. Onun için biz kadınlar diyoruz ki, bu sapıklara en ağır cezalar verilmelidir."

Çevik, devletten bu konuda ciddi adımlar atmasını beklediklerini aktararak bu tür suçlara karışanların idam edilmesini istediklerini dile getirdi.

Bu tür olayların önlenmesi için ebeveynlerin de çocukları ile iyi diyalog kurması, onları kontrol etmesi ve çocuğa isteği dışında ona dokunana "Hayır" demeyi öğretmesi gerektiğini vurgulayan Çevik, şunları kaydetti:

"Çocuklarının duygusal veya fiziksel olarak hayatlarında olmayan, cinsel istismar gerçeğini yok sayan, çocuklarını dinlemeyen veya onlara inanmayan, onları yeterince denetlemeyen, çok katı kuralları olan ailelerin çocuklarının daha fazla istismara uğradığı saptanmıştır. Bu caniler hak ettikleri cezayı çekmedikçe hiç bir şey düzelmeyecek."

Gruptakiler daha sonra dağıldı.