23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

"Kadınlarımız toplumun barışına öncülük yapsın"

"Kadınlarımız toplumun barışına öncülük yapsın" - Tunceli Valisi Kaymak: - "Kadınlarımız toplumun barışına, kardeşliğine öncülük yapsın.

8.03.2017 - 16:46
Evlat acısını en çok duyan onlar. O anlamda da Tunceli'de, ülkemizde barışın gerçek manada kalıcı olması konusunda onların yardımlarına ihtiyacımız var"

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi Osman Kaymak, evlat acısını en fazla kadınların hissettiğini belirterek, "Kadınlarımız toplumun barışına, kardeşliğine öncülük yapsın." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Programda konuşma yapan Vali Kaymak, İslam dininin ve Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına büyük önem verdiğine işaret etti.

Hükümetin de son yıllarda kadınlar, engelliler, yaşlılar ve gençler için önemli destekler sağlayıp kadınların hayatını kolaylaştırmayı hedeflediğini ifade eden Kaymak, bu şartların daha da iyileştirilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kaymak, Tunceli'de insanların terör baskısı nedeniyle gergin yaşadıklarını, bunun ortadan kaldırılması için çalıştıklarını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tunceli'de hanımlar en çok sıkıntıyı, eziyeti çeken insanlar, acıyı en çok yaşayan ve tadan insanlar. Bu hassasiyetleriyle kadınlarımız toplumun barışına, kardeşliğine öncülük yapsın. Evlat acısını en iyi çeken, en çok duyan onlar. O anlamda da Tunceli'de, ülkemizde barışın gerçek manada kalıcı olması konusunda onların yardımlarına ihtiyacımız var. Amacımız gerçek manada Tunceli'de barışı sağlamak ve insanlara mutlu gelecek hazırlamak. Çocuklarınız Tunceli'de huzurla yaşasınlar. Onların geleceği için gece gündüz çalışıyoruz."

Barışın, kardeşliğin, kalkınmanın en büyük destekçisinin huzur ortamı olduğunu vurgulayan Kaymak, şunları kaydetti:

"Zaman zaman dışarıdaki Tuncelililer ve iş adamlarıyla bir araya geliyorum. Tunceli halkı gerçekten Tunceli'yi çok seviyor, yani sizin tabirinizle Dersimliler, Dersim'i çok seviyorlar. Ama buraya gelemiyorlar. Kendi vatandaşımız Tunceli'ye gelemiyorsa dışarıdaki bir müteşebbisi getirme konusunda zorlanıyoruz. Biz de barışın kalıcı olması konusunda yoğun mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin baskısını kaldırdığımızda Tunceli çok güzel günler görecek."

Munzur Üniversitesinden öğretim görevlilerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin sunumlar yaptığı etkinlikte, şiir dinletisinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadın Korosu'nca müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Yılın en başarılı girişimci kadınlarına ödüller de verilen programda, "Doğum-Düğün-Ölüm" adlı tiyatro gösterisi yapıldı.