28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali

Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali - Artvin'in bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen festival, büyükorta, başaltı ve baş kategorilerinde 66 boğanın mücadele ettiği güreşler ve ödül töreniyle sona erdi - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe: - "Yaklaşık 30 bin hemşehrimizle Kafkasör'den aynı anda selfi denemesi yaptık.

1.07.2018 - 21:51
Bu da bir ilk oldu"

ARTVİN (AA) - Artvin'de bu yıl 38'incisi düzenlenen "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali" boğa güreşleriyle sona erdi.

Artvin Belediyesi organizasyonunda Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneğince bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda dün başlayan boğa güreşlerinin son gününde, büyükorta, başaltı ve baş kategorilerinde 66 boğa arenaya çıktı.

Büyükorta kategorisinde Hafız Güven'e ait "Kanca" isimli boğa, başaltı kategorisinde ise Burhan Yılmaz'a ait "Şahin" isimli boğa birinci oldu.

Festivalin en prestijli güreşlerinin yapıldığı baş kategorisinde ise Aziz Yiğit'in "Küçükenişte" adlı boğası birinciliği elde etti.

Toplam 130 boğanın katıldığı güreşlerde 70 bin lira para ödülü dağıtılırken "baş" kategorisinde birinci olan boğa sahibi 16 bin lirayla ödüllendirildi.

Sıcak havaya rağmen 20 binin üzerinde kişinin takip ettiği ve saat 21.00'e kadar devam eden güreşler sonrası kategorilerinde birinci ve ikinci olan boğa sahiplerine düzenlenen törenle ödül ve kupaları verildi.

Ödül töreni sonrası vatandaşlar arenada tulum eşliğinde horon oynadı.

Tribünden güreşleri takip eden vatandaşlar, aynı ayda özçekim yaparak fotoğraflarını "#kafkasor2018" etiketiyle sosyal medyada paylaştı. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de güreşlerin yapıldığı arenaya inerek vatandaşlarla birlikte özçekim yaptı.

- "Muhteşem bir festival geçirdik"

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, sorunsuz bir şekilde, olağanüstü güzelliklerle dolu bir festivali daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Muhteşem bir festival geçirdiklerini vurgulayan Kocatepe, "4 gün boyunca gece gündüz demeden Kafkasör'den, insanıyla boğasıyla doğasıyla dolu dolu bir festival geçirdik. 'Artvinliye helal olsun' diyorum. 25-30 bin vatandaşımız burada eğlenmeye devam ediyor." dedi.

Kocatepe, tribünlerde vatandaşların aynı anda özçekim yapmasının bir rekor denemesi olduğunu ifade ederek, "Artvin olarak bir ilki daha yaptık diye düşünüyorum. Yaklaşık 30 bin hemşehrimizle Kafkasör'den aynı anda selfi denemesi yaptık. Bu da bir ilk oldu. Artvin'de daha önce horon denememiz vardı. Bu yıl Guinness yetkililerini çağırmadık. Seneye çağırır, tescil ettiririz." diye konuştu.