19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kahramanmaraş teröre karşı tek yürek oldu

Kahramanmaraş teröre karşı tek yürek oldu - Kahramanmaraş'ta 120 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, gaziler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen, "Kahramanmaraş teröre karşı tek yürek" yürüyüşünde, terör örgütleri ve saldırılar lanetlendi, şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındıKAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 120 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, gaziler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen, "Kahramanmaraş teröre karşı tek yürek" yürüyüşünde, terör örgütleri ve saldırılar lanetlendi, şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

15.12.2016 - 13:33

Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Baro Başkanı Vahit Bağcı'nın da katılımıyla bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayrağı ile kol kol girerek, sloganlarla Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada platform adına açıklama yapan Yusuf Bülbül, vatanı, milleti, kardeşliği ve huzuru hedef alan alçak ve hain terör saldırısını lanetlemek için toplandıklarını belirtti.

Hain ve alçak terör örgütü PKK ve onun destekçisi küresel güçlerin bir kez daha gencecik fidanları, yiğit ve kahraman polisleri şehit ettiğini anlatan Bülbül, bu alçakça ve haince saldırıyı lanetlediklerini, şehit polislere ve sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet, şehitlerin kederli ailelerine ve millete başsağlığı ve sabır diledi.

Milletin, huzuruna, refahına, birliğine ve kardeşliğine kasteden hain terör örgütleri ve onların arkasındaki asıl güçlerin çok iyi bilindiğini vurgulayan Bülbül, şunları söyledi:

"Büyüyüp güçlenen yeni Türkiye, kendi kararlarını kendi iradesiyle almaya başlamıştır. Türkiye 'dünya beşten büyüktür' diyerek küresel hegemonyaya açıkça meydan okumaktadır. İşte bombalar tam da bu yüzden patlatılıyor. Yani Türkiye kendine biçilen rolü reddettiği ve küresel güçleri açıkça rahatsız ettiği için. Bu nedenle FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi içimizdeki hainler eliyle Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Daha da kötüsü ülkemizi Suriye'ye ve Irak gibi parçalamak istiyorlar. Ama asla başaramayacaklar."

Bülbül, Halep'te çığlıkların yükseldiğini hatırlatarak, "Görülmemiş bir vahşet yaşanıyor biraz ötemizde. Küresel terörizm 6 yıldır kardeşlerimize bombalar yağdırıyor. Biz biliyoruz ki Halep'te patlayan bombalarla, İstanbul'da patlayan bombalar aynıdır." diye konuştu.

Sivil toplum örgütleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik ilanı doğrultusunda, her türlü terör örgütüne ve onları destekleyen tüm devletlere karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından, Abdulhamithan Camii Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi tarafından şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Namazın ardından gruptakiler polislere karanfil dağıttı.