25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kahramanmaraş'ta STK'lardan terör saldırılarına kınama

Kahramanmaraş'ta STK'lardan terör saldırılarına kınama - Tarih, Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Kolutek: - "Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, küresel yatırımlar, güçlenen toplumsal yapı ve güçlü Türkiye hedefi her dönemde küresel güçleri ve onun yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir"KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 53 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Tarih, Kültür ve Turizm Platformu, tüm terör saldırılarını kınadı.

14.12.2016 - 12:30
Platform Başkanı Ahmet Kolutek, Öğretmenevi Kıraathanesi'nde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin FETÖ, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğunu, teröre karşı her zaman bir ve beraber olunması gerektiğini söyledi.
15 Temmuz darbe teşebbüsü ve sonrasında Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastedilerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Kolutek, "Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, küresel yatırımlar, güçlenen toplumsal yapı ve güçlü Türkiye hedefi her dönemde küresel güçleri ve onun yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir." dedi.

160 ülkeden FETÖ tarafından kumanda edilen, şer odaklarının AB ülkeleriyle lobi sonucunda, Türkiye ekonomisini ve Türk parasını itibarsızlaştırma çalışmalarının bulunduğuna dikkat çeken Kolutek, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki paralel okullarda okuyarak yetişen dünyanın değişik ülkelerinde ekonomik ve siyasi gücü ele almaya başlayan, emirleri Pensilvanya'dan alan yurt dışı paralel okulları demokrasimize, milli birliğimize yönelik iç ve dış tehditlerdir. Türkiye'nin büyümesinden ve bölgesel güç odağı olmasından çekinen emperyalist ve kapitalist siyaset teorisyenleri huzur, sükun ve kardeşlik ikliminden rahatsızlık duyarak kutuplaşma ve çatışmaları tezahür ettirmek istemektedirler. 10 Aralık'ta İstanbul'da meydana gelen 38'i polis, 6'sı sivil vatandaşımız olmak üzere 44 kişinin şehit olmasının sebebi olan iki ayrı patlamanın failleri ve sorumluları farklı olsa da hedefleri ortaktır."