28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Elvan: - "Terörün kökünü kurutma noktasına geldik, kökünü kazıyacağız.

23.02.2017 - 20:29
Allah'ın izniyle terörün yok olmasıyla birlikte bu bölgede turizm inanılmaz bir şekilde canlanacak"

MARDİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Terörün kökünü kurutma noktasına geldik, kökünü kazıyacağız. Allah'ın izniyle terörün yok olmasıyla birlikte bu bölgede turizm inanılmaz bir şekilde canlanacak." dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Elvan, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile tarihi Kırklar Kilisesini ziyaret etti.

Kilise hakkında papaz Gabriel Akyüz'den bilgi alan Elvan, Mardin'in farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış nadide bir şehir olduğunu söyledi.

Beraberindekilerle Mardin Müzesini ziyaret ederek çocuklarla müze etkinliklerine katılan Elvan, daha sonra kent merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

- 15 Temmuz'dan sonra çocuklarının adını Recep, Tayyip ve Erdoğan olarak değiştirdi

Kızıltepe ilçesine ziyaret gerçekleştiren Bakan Elvan, Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezine (ÇATOM) giderek burada kadın ve çocuklarla sohbet etti.

Merkezde Türkçe eğitim öğrenen Suriyeli çocuk ve kadınlarla da bir araya gelen Elvan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra eşinin çocukların ismini değiştirip Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini verdiğini söyleyen Suriyeli kadına teşekkür etti.

Merkezde kadınların ürettiği ürünleri inceleyen Elvan, ÇATOM'ların GAP idaresi tarafından koordine edildiğini, burada çocuklar için gelişim ve eğitim, kadınlar için de gelir sağlayıcı el işçiliğine yönelik çalışlar yapıldığını anlattı.

Binlerce kadına bir taraftan beceri kazandırıldığını, bir taraftan da ürettiği ürünleri çeşitli ilerde GAP idaresinin satış mağazalarında satma imkanı bulduğunu dile getiren Lütfi Elvan, "O ürünü hangi kadınımız üretmişse, o bedel ona iade ediliyor. Burada Suriye'den gelen misafirlerimiz var. Burada onlara da çeşitli eğitimler veriliyor. Binlerce kadınımız ve çocuğumuz buralardan yararlanıyor. İnşallah talep olması halinde bu tür merkezlerimizi daha da geliştireceğiz." diye konuştu.

- "Terörün kökünü kurutma noktasına geldik, kökünü kazıyacağız"

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaları da ziyaret ederek ihracat hakkında bilgi alan Elvan, dana sonra MÜSİAD Mardin Şubesi'nde iş adamları ile bir araya geldi.

Bakan Elvan, Mardin başta olmak üzere bölgenin inanılmaz bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve terörün kökünün kurutulması ile bölgenin her yönüyle canlanacağını kaydederek, "Terörün kökünü kurutma noktasına geldik, kökünü kazıyacağız. Allah'ın izniyle terörün yok olmasıyla birlikte bu bölgede turizm inanılmaz bir şekilde canlanacak" dedi.

Mardin'de hem iş dünyasının, hem kamunun hem de özel kesimin uyum içinde iyi bir birliktelik kurduğuna değinen Elvan, bölgeden Cazibe Merkezleri Programı'ndan daha fazla istifade etmelerini ve yatırım yapmalarını beklediklerini aktardı.