19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kalkınma Bakanı Elvan, Karaman’da

Kalkınma Bakanı Elvan, Karaman’da - Elvan: - "Türkiye ekonomisinin şahlanmasının devam edeceği beklentisi birilerini kaygılandırdı.

5.03.2017 - 16:28
Özellikle içeride ve ağırlıklı olmak üzere dışarıda bazı dış mihrakların Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, kalkınmasından rahatsız olanların, Türkiye aleyhine sistematik ve yoğun bir propaganda içerisine girdiğini gördük" - "(Türkiye gerçekten kırılgan bir yapıya sahip) şeklinde ileri sürdükleri tezi kabul etmek mümkün değil. Türkiye'nin bütçe açığının çok çok üzerinde bütçe açığına sahip gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler var"

KARAMAN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin şahlanmasının devam edeceği beklentisinin birilerini kaygılandırdığını belirterek, "Özellikle içeride ve ağırlıklı olmak üzere dışarıda bazı dış mihrakların Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, kalkınmasından rahatsız olanların, Türkiye aleyhine sistematik ve yoğun bir propaganda içerisine girdiğini gördük." dedi.

Elvan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin 2002'den itibaren milletin de büyük desteğiyle büyük bir kalkınma hamlesi başlattığını söyledi.

Hemen hemen her alanda son 14-15 yılda üç-dört katlık bir büyüme performansı gerçekleştirildiğini, milli gelirin üç-dört kat artırıldığını vurgulayan Elvan, Türkiye'nin, refah düzeyinin yükseltilmesi noktasında çok önemli adımlar attığını dile getirdi.

Türkiye'nin hızlı gelişmesinin, büyümesinin ve kalkınmasının aşağı çekilmesi ya da "dur" denmesi noktasında sistematik bir çaba içerisine girildiğini ifade eden Elvan, "Türkiye ekonomisinin şahlanmasının devam edeceği beklentisi birilerini kaygılandırdı. Özellikle içeride ve ağırlıklı olmak üzere dışarıda bazı dış mihrakların, Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, kalkınmasından rahatsız olanların, Türkiye aleyhine sistematik ve yoğun bir propaganda içerisine girdiğini gördük. Özellikle Türkiye aleyhine 3-4 yıl içerisinde inanılmaz faaliyetler yürütüldüğünü görüyoruz." diye konuştu.

Bunun yazılı ve görsel basın yoluyla yürütüldüğünü anlatan Elvan, Türkiye'nin demokratikleşmesi, temel hak ve hürriyetlerin daha da yukarılara çekilmesi, ülke ekonomisinin daha da iyi noktalara getirilmesi için çok önemli düzenlemeler gerçekleştirildiğini kaydetti.

- "Bütçe açığımız makul bir seviyede"

"Biz kendimize güvenirsek kim ne söylerse söylesin, Karaman başarılı olacaktır, Türkiye başarılı olacaktır. Başarımızı kimse engelleyemeyecek. Yeter ki biz inanalım, bu kararlılıkla devam edelim." ifadelerini kullanan Elvan, şöyle devam etti:

"İyi noktalara doğru gidiyoruz. Ekonominin geneline baktığımızda 'Türkiye ekonomisi kırılgan bir yapıya sahip' diyorlar. Kim diyor bunu, işte Batı'dan değişik kuruluşlar, uluslararası bazı derecelendirme kuruluşları, basın yayın gibi... 'Türkiye gerçekten kırılgan bir yapıya sahip' şeklinde ileri sürdükleri tezi kabul etmek mümkün değil. Türkiye'nin bütçe açığının çok çok üzerinde bütçe açığına sahip gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler var. Bizim bütçe açığımız makul bir seviyede. Rahat şekilde mali disipline ciddiyetle riayet ediyoruz. Herhangi bir sıkıntı da yaşamıyoruz. Yüzde 4'ün altında bir cari açığa sahibiz. Türkiye yüzde 10'ları gördü. Bizim dönemimizde yüzde 10'lara çıktığı oldu. Türkiye o dönemlerde de büyüdü, büyümeye devam etti."

Programın ardından Elvan, Karaman Belediyesini ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan, yatırımlar hakkında bilgi alan Elvan'a, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ney hediye etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz ve Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, Bakan Elvan'a basına vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim etti.