28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Kalp Damar Cerrahi Günleri: Teorikten Pratiğe" sempozyumu

"Kalp Damar Cerrahi Günleri: Teorikten Pratiğe" sempozyumu - Trabzon'daki sempozyum kapsamında, kalp ve damar cerrahisi alanında hastalıklara yaklaşım ve güncel tedavi uygulamaları ile yeni tedavi yaklaşımları tartışıldı TRABZON (AA) - Trabzon'da bu yıl birincisi organize edilen "Kalp Damar Cerrahi Günleri: Teorikten Pratiğe" konulu sempozyum yapıldı.

17.07.2017 - 18:01

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyum tamamlandı.

Sempozyuma, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Şafak Sünbül, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Halit Çınarka, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ile sağlık tesisi yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Doç. Dr. Çınarka, yaptığı açılış konuşmasında, Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kurulumundan bu tarihe kadar yaptığı hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Hastanenin bölge için öneminden de bahseden Çınarka, hastanenin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere şükranlarını iletti.

Hastanenin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlker Mataracı da alanında yetkin hekim ve yardımcı sağlık personeliyle kalp damar cerrahi kliniğinin sadece Trabzon'a değil, bölgeye 7 gün 24 saat kaliteli sağlık hizmeti verecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

Konuşmalarının ardından sempozyum kapsamında, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinin Cerrahi/Girişimsel uygulama aşamaları görsel sunumla anlatıldı.

Kardiyovasküler hastalıklara yaklaşım ve güncel tedavi uygulamaları hakkında bilgilendirilen katılımcılara, koroner baypas cerrahisi, kalp kapak ameliyatları, yapay akciğer uygulamaları, minimal invaziv cerrahi uygulamaları gibi yeni tedavi yaklaşımları konularında da sunumlar yapıldı.

Sempozyum, kalp damar cerrahisi alanındaki çalışmalar ve yeni gelişmelerin görüşülmesiyle tamamlandı.