28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kanaat önderlerinden "okuma yazma seferberliğine"ne destek

Kanaat önderlerinden "okuma yazma seferberliğine"ne destek - Muş'ta kanaat önderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "okuma yazma seferberliği"ne destek için bir araya geldi - Kanaat önderi Seçkin: "Okuma yazması olmayan insanlarımızı teşvik edip Milli Eğitim Müdürlüğüne yardımcı olalım.

12.03.2018 - 17:01
Cehaletten kurtulmak, okuma yazmayı öğrenmek çok elzem ve önemlidir." - Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özçelik: "Seferberlikte şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda merkez ve köylerde yaklaşık 4 bin kursiyerimiz var. Merkez ve köylerde 139 kursumuz mevcut. Hedefimiz 5 bini yakalamak"

MUŞ (AA) - Muş'ta kanaat önderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "okuma yazma seferberliği"ne destek verdi.

Öğretmenevinde bir araya gelen kanaat önderleri, "okuma yazma seferberliği"ne teşvik için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıyı organize eden kanaat önderi Kıyasettin Seçkin, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesindeki "okuma yazma seferberliği"ne destek olmak için buluştuklarını söyledi.

Seferberlik konusunda ne yapabileceği konusunda tartışıp ona göre çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Seçkin, şöyle konuştu:

"Toplantının temel amacı, kanaat önderleri olarak toplumda bu konuda bilgilendirme, yönlendirme yapmak ve kadınlarımızı teşvik etmektir. Burada muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşunda öneride bulunduk. Kanaat önderi olarak sivil toplum kuruluşu temsilcilerine diyoruz ki 'elinizi taşın altına koyun.' Bu anlamda halkı bilinçlendirelim. Okuma yazması olmayan insanlarımızı teşvik edip Milli Eğitim Müdürlüğüne yardımcı olalım. Cehaletten kurtulmak, okuma yazmayı öğrenmek çok elzem ve önemlidir."

Toplantıya davet edilen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik de "okuma yazma seferberliği"ne yoğun katılım olduğunu anlattı.

Seferberlik kapsamında yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Özçelik, "Seferberlikte şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda merkez ve köylerde yaklaşık 4 bin kursiyerimiz var. Merkez ve köylerde 139 kursumuz mevcut. Hedefimiz 5 bini yakalamak. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir kişide olsa onların ayağına gidip okuma yazma kursundan faydalanmalarını sağlıyoruz. Gitmeyecek köy bırakmamaya çalışacağız." dedi.