28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kanserli çocukların yüzü Kızılay gönüllüleri ile gülüyor

Kanserli çocukların yüzü Kızılay gönüllüleri ile gülüyor - Elazığ'da Türk Kızılayı Şubesi gönüllüleri haftada bir gün Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek, oyuncak dağıtıyor, onlarla sohbet ediyor - Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Mihrab Akbulut: - "Çocukların yüzlerini güldürmek, onları biraz daha mutlu etmek için buradayız" - Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.

13.02.2019 - 11:23
Dr. Saadet Akarsu: - "Çocukların mutluluğu önemli. Mutlu insanın vücut savunması da güçlü olur"

ELAZIĞ (AA) - SUAT ÖZTÜRK - Türk Kızılayı gönüllüleri Elazığ'da kanser hastası çocukların yüzünü güldürüyor.

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Kadın Kolları bünyesinde faaliyet yürüten gönüllüler, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek, oyuncak dağıtıyor, onlarla sohbet ediyor, böylece tedavilerine yardımcı oluyor.

Uzun süren tedavileri boyunca hijyen açısından kalabalık ortamlarda bulunmaları sakıncalı görülen çocuklar, gönüllülerin hastaneye gelecekleri günü özlemle bekliyor. Gönüllülerin geldiği gün büyük mutluluk yaşayan çocuklar, hayırseverlerin desteğiyle kendilerine hediye edilen oyuncaklarla mutlu oluyor.

Hastalıklarını kısa süre de olsa unutan çocukların, gönüllü abla ve ağabeyleriyle sohbet etme imkanı bulduğu bu ziyaret sayesinde yüzleri gülüyor.

- "Onları mutlu etmek için buradayız"

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Mihrab Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü üyeleriyle haftada bir gün hastanede tedavi gören çocuklarla vakit geçirdiklerini söyledi.

Kök hücre bağışı konusunda da farkındalık çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Akbulut, "Bu kez de yüzlerini güldürmek, onları biraz daha mutlu etmek için buradayız." dedi.

Akbulut, bu tür etkinliklerle bir iyilik zincirinin oluşturulması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu çocuklarımız hastanede sürekli yatıyor ve canları sıkılıyor. Onları burada tutabilmek, onları daha rahat ettirmek için bu tür etkinlikler yapılması lazım. Bağışçılarımıza sesleniyor, 'gelin burada bir oyun odası kuralım' diyoruz. Böylece bu çocuklar daha da mutlu olur, yüzleri daha çok güler."

- "Çocukların mutluluğu önemli"

Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Akarsu da Türk Kızılayı gönüllülerinin çocuklara destek olmak yaptığı ziyaretin önemine değindi.

Akarsu, çocuklara bu tür küçük dokunuşların onların hastalığı yenmesine çok büyük katkı sağladığına işaret ederek, çocukların mutlu olmasının iyileşme sürecini de olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Çocukların bu ziyaretle adeta bayram havası yaşadığını söyleyen Akarsu, "Herkesin çevresindekileri daha mutlu edecek şekilde davranması gerekiyor. Çocukların mutluluğu önemli. Mutlu insanın vücut savunması da güçlü olur." diye konuştu.

Saadet Akarsu, Kızılay gönüllülerine teşekkür ederek, bu ziyaretin çocukları mutlu ettiğini aktardı.

Üzüntü ve sıkıntının hastalıkları tetiklediğine işaret eden Akarsu, 18 ile 50 yaş arası her sağlıklı bireyi bağışçı olmaya davet etti.

Akarsu, "Verdiğimiz ilik 3 ay sonra kendiliğinden yeniliyor. Bu bağışlar aslında bir insanlık görevi. Eğer sağlık sorunumuz yok ise yaş grubumuz da uygunsa bu bağışı yapmak gerçekten çok önemli." ifadelerini kullandı.