23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kapadokya esnafının yüzü "koşu" ile güldü

Kapadokya esnafının yüzü "koşu" ile güldü - Ürgüp'te bu yıl dördüncüsü düzenlenen Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu için kente gelenler, bölge ekonomisini canlandırdı - Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın: - "Turizm faaliyetlerinin geride olduğu bir dönemde böyle bir organizasyonun Ürgüp esnafına yansıması gerçekten harikaydı" - KAPTİD Başkanı Dinler: - "Otel konaklamaları dahil ilçeye gelen misafirlerin bölgeye yapmış oldukları katma değer yaklaşık 4 milyon lira"NEVŞEHİR (AA) - BİLAL ALTIOK - Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 64 ülkeden bin 680 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, esnafın yüzünü güldürdü.

27.10.2017 - 11:14

Kapadokya bölgesinin önemli turistik merkezlerinden Ürgüp'te bu yıl dördüncüsü düzenlenen koşu için kente gelen yaklaşık 2 bin 500 kişi, üç gün süren etkinlik boyunca ilçe ekonomisine katkı sağladı.

Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun ilçe ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, "Turizm faaliyetlerinin geride olduğu bir dönemde böyle bir organizasyonun Ürgüp esnafına yansıması gerçekten harikaydı. Etkinliğin en küçük esnafımızdan en büyüğüne varana kadar faydalı olduğuna inanıyorum." dedi.

Benzer organizasyonların en az ayda bir kez yapılması gerektiğini dile getiren Aydın, bu tarz faaliyetlerin düzenlenmesinde oda olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

- Bölgeye 4 milyon liralık katkı

Kapadokya Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler ise etkinlik boyunca sporcular, basın mensupları, teknik ekip, sporcuların aileleri olmak üzere 2 bin 500 kişinin Kapadokya bölgesinde konakladığını bildirdi.

İlçeye gelenlerin ortalama üç gün kaldıklarını anlatan Dinler, "Otel konaklamaları dahil ilçeye gelen misafirlerin bölgeye yapmış oldukları katma değer yaklaşık 4 milyon lira. Genel anlamda durgun geçen bir yılın ardından bu etkinlik bölgeye can suyu oldu. O yüzden, organizasyon sahiplerine ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Dinler, Kapadokya bölgesinin sadece kültür turizmine değil aynı zamanda spor turizmine de çok uygun olduğunu vurgulayarak, "Bu organizasyonların mutlaka artması gerekiyor. Biz KAPTİD olarak elimizden gelen yardımı her zaman sağlamaya hazırız, yeter ki bu tür kaliteli organizasyonlar olsun çünkü bu tür etkinlikler Kapadokya'nın ve Ürgüp'ün adını bir adım daha ileriye götürüyor." ifadelerini kullandı.

Ürgüp'te 30 yıldır lokanta işleten Faruk Deringöl de organizasyonun Ürgüp esnafına büyük faydası olduğunu söyledi.

Deringöl, işlerinin iki kat arttığını belirterek, bu tür faaliyetlerin devamının gelmesini istediklerini kaydetti.

Otel işletmecisi Hasan Atay ise Salomon Kapadokya Ultra Trail yarışlarından çok memnun kaldıklarını ifade etti. Yüzde 30 civarında doluluk oranına sahipken organizasyonun yapıldığı günlerde bu oranın yüzde 100'e ulaştığını anlatan Atay, "Hatta o süre zarfında yer bulamayıp başka otellere müşterilerimizi gönderdik. Bölgemizde bu şekilde olan aktivitelerden memnunuz ve devamını dileriz." dedi.