25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kapatılan FETÖ okuluna "Şehit Ömer Halisdemir" köşesi

Kapatılan FETÖ okuluna "Şehit Ömer Halisdemir" köşesi - Tunceli'de FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan ve daha sonra açılan Nedip Cengiz Eker Ortaokulunda "Şehit Halisdemir" köşesi oluşturulduTUNCELİ (AA) - Tunceli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait olan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılarak isim değişikliğinin ardından tekrar açılan Şehit Nedip Cengiz Eker Ortaokulunda, "Şehit Ömer Halisdemir" köşesi kuruldu.

23.02.2017 - 14:01

AK Parti Tunceli Gençlik Kolları Başkanlığınca hazırlanan köşede, 15 Temmuz gecesi şehit düşen Ömer Halisdemir ve Nedip Cengiz Eker'in fotoğrafları ile hayatlarını anlatan biyografileri bulunuyor.

AK Parti Tunceli Gençlik Kolları İl Başkanı Fatih Şabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin simge isimleri şehit Ömer Halisdemir ile Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele gerçekleştirilen saldırı sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Nedip Cengiz Eker'in kahramanlık öyküsünün nesilden nesle aktarılması gerektiğini düşünerek böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Oluşturulan köşenin, FETÖ'nün daha önce kapatılan ve daha sonra tekrar açılan bir okulda olmasının daha anlamlı olduğunu vurgulayan Şabak, şöyle dedi:

"Milletimizin evladı Ömer Halisdemir ağabeyimiz darbenin püskürtülmesinde, kendi canından vazgeçerek önemli rol almıştır. Allah şehadetini kabul etsin. Biz de genç kardeşlerimiz okusun bilsin diye FETÖ'den alınan ve adını yine 15 Temmuz şehitlerimizden alan şehit Nedip Cengiz Eker Ortaokuluna böyle anlamlı bir köşe yaptırdık."

Şabak, bu zihniyetle de ömürleri yettiğince her ortam ve platformda mücadeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.