29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Karadeniz sahillerinde "vosvos limuzin" keyfi

Karadeniz sahillerinde "vosvos limuzin" keyfi - Turizmci Enis Ayar tarafından limuzine dönüştürülen, halk arasında "vosvos" adıyla bilinen 1968 model otomobil, Ordu ve Giresunluların hizmetine sunuldu - Turizmci Ayar: - "Aracı kim kullanırsa kullansın geride çok güzel bir anı bırakmış oluyor.

7.11.2017 - 11:23
Onun için herkese tavsiye ederim"

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Turizmci Enis Ayar tarafından limuzine dönüştürülen, halk arasında "Vosvos" adıyla bilinen 1968 model otomobil Ordu ve Giresunluların hizmetine sunuldu.

Bir süredir Ankara'da faaliyet gösteren bir organizasyon şirketi tarafından gelin aracı olarak kullanılan 5 metre 40 santim uzunluğundaki "vosvos limuzin", sahibi Enis Ayar tarafından Ordu'ya getirildi.

Ordu başta olmak üzere Giresun'da da turizm ve organizasyon şirketleri tarafından kullanılan otomobil, yöre halkının da ilgisini çekiyor.

Ayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vosvos meraklısı olduğunu belirterek, bu araçları kullanmayı çok sevdiğini söyledi.

Ordu'ya 1990 yılında getirdiği vosvosu daha sonra limuzine dönüştürme kararı aldığını anlatan Ayar, "Bunun için başka bir vosvos daha satın aldık ve onun parçalarını da bu araca ilave ettik. Sonuç olarak yaklaşık iki yıllık bir uğraşla mevcut vosvosu limuzin haline getirmeyi başardık." dedi.

Ayar, 1992 yılında aracın bütün yasal işlemlerini yaparak trafiğe çıkardıklarını, 2008 yılına kadar da aracı kendisinin kullandığını ifade etti.

Daha sonra maddi imkansızlıktan dolayı parka çektikleri aracın Ankaralı bir turizm şirketi tarafından kiralandığını söyleyen Ayar, firma yetkilileri tarafından vosvos limuzine yaklaşık 50 bin lira harcandığını kaydetti.

Ankara'da 7-8 yıl kalan aracı, yaptıkları anlaşma gereği geri alarak bölge halkının hizmetine sunduklarını söyleyen Ayar, şöyle devam etti:

"Vosvos limuzin turizm ve organizasyon şirketleri tarafından artık Ordu ve Giresun illerinde kullanılıyor. İsteyen turizmci ve organizasyon şirketi bu aracı kiralayabiliyor. İsteyen gelin aracı olarak kullansın, isteyen sünnet aracı olarak kullansın, isteyen de bölgemize gelen turistleri bu araçla gezdirsin. Aracı kim kullanırsa kullansın geride çok güzel bir anı da bırakmış oluyor. Onun için herkese tavsiye ederim."

Ayar, araçta mini buzdolabı ve televizyon bulunduğunu bildirerek, "Sürücüyle birlikte bu araca 5 kişi binebiliyor. Ancak bu sayı çocuklu ailelerde artabiliyor. Açıkçası aracı kullananlar çok keyifli ve hoş vakit geçirebiliyor." şeklinde konuştu.

Aracı görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini de belirten Enis Ayar, "İnsanlar normalde 'vosvos' gördüklerinde hafif bir tebessüm ederler. Ancak bunu görünce hayretle karşılıyor. Aracın bu hale gelmesi herkeste bir sempati yaratıyor. Görenler sürekli orijinal olup olmadığını merak ediyor." ifadesini kullandı.