19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Karadeniz'in incisi" bayramda nüfusunu katlayacak

"Karadeniz'in incisi" bayramda nüfusunu katlayacak - Batı Karadeniz'in önemli turistik kentleri arasında yer alan ve Ramazan Bayramı öncesi rezervasyon yoğunluğu yaşanan Akçakoca'nın, 37 bin olan ilçe nüfusunun 5 katı turisti ağırlaması bekleniyor - Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici: - "Ramazan Bayramı ile Akçakoca'da ciddi yoğunluk olacak.

4.06.2018 - 13:54
Çok ciddi bir yoğunluk beklemekle birlikte plaj hazırlıklarımıza başladık" - İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak: - "Bayrama her yaklaştığımız gün rezervasyonlar çoğalıyor, bu da yoğunluğun daha artması demektir. İşletmelerimiz de bu yoğunluğa hazır"

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in önemli turistik kentlerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesinde otel ve pansiyonların rezervasyon oranlarında doluluk yaşanıyor.

Kum-güneş-deniz üçlüsünün doğadaki mavi ve yeşil ile en uyumlu örneği olan Akçakoca, 35 kilometrelik sahili boyunca vatandaşları ağırlamak için Ramazan Bayramı tatiline gün sayıyor.

Eşsiz gün batımı, sivil ve dini mimarisi, fındık bahçeleri, mavi bayraklı Çuhallı ve Kale plajları, yeşil bitki dokusu, anıt ağaçları, yöresel tatları ile ilgi çeken Akçakoca'da, Ramazan Bayramı tatilinde, 60 bin olan ilçe nüfusunun 5 katı turist bekleniyor.

- "Akçakoca'da ciddi bir yoğunluk olacak"

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin, "Batı Karadeniz'in turizm başkenti" olduğunu söyledi.

İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı ile birçok turistin cazibesi haline gelen Akçakoca'da, Ramazan Bayramı tatili için yoğunluk beklediklerini ifade eden Yemenici, şöyle konuştu:

"Ramazan Bayramı ile beraber Akçakoca'da ciddi yoğunluk olacak. Çok ciddi bir yoğunluk beklemekle birlikte plaj hazırlıklarımıza başladık. Bakım-onarım ve diğer işlemlerimiz devam ediyor. Bu yıl da Akevler Plajı'na inşallah mavi bayrağımızı alıyoruz. Şu anda Kale, Çuhallı plajlarımızda mavi bayrak bulunuyor, alacağımız yeni mavi bayrak ile de Karadeniz’de örnek olmayı amaçlıyoruz."

Yemenici, yaşanması beklenen yoğunluk için tüm ekiplerin hazır bulunduğunu ifade ederek, "Cankurtaran ve plaj hizmetleri ekiplerimiz eksiksiz bir şekilde yaza hazır. Ramazan ayında hafta sonlarında da ilçemizde yüzde 30-35 oranında otel ve pansiyonlarımızda doluluk oluyordu ama bayram tatili anlamında şu an rezervasyonlar tamamen dolu." bilgisini verdi.

- "Rezervasyonlar her geçen gün doluyor"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak da ilçenin, Türkiye'de turizm hareketinin başladığı bölge olduğunu ifade etti.

İlçenin, İstanbul ve Ankara'ya yakın olması dolayısıyla günübirlik tatilcilerin uğrak mekanı olduğunu vurgulayan Budak, şunları kaydetti:

"İlçedeki 5 yıldızlı otelden pansiyonlara kadar hepsi şu an bayram tatiline odaklanmış durumda. Şu an rezervasyonlar kademeli olarak doluyor. Bayrama her yaklaştığımız gün rezervasyonlar çoğalıyor, bu da yoğunluğun daha da artması demektir. İşletmelerimiz de bu yoğunluğa hazır. Özellikle doğa ve deniz turizminde bu yıl Akçakoca'ya rağbet var. Bu yöndeki çalışmalarımızı yapıyoruz."

Turistlerin bölgeden memnun ayrılması konusunda titiz olduklarını aktaran Budak, "Akçakoca 'sakin şehir' olarak biliniyor. Şu an bakıldığında, ramazan ayında bir sakinlik var. Doğa ve deniz turizmi ile birlikte ilçenin farklı zenginlikleri ile Akçakoca'da doluluk bekliyoruz." şeklinde konuştu.