19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Karalar Barajı, Bergamalı üreticilerin yüzünü güldürecek

Karalar Barajı, Bergamalı üreticilerin yüzünü güldürecek - DSİ tarafından Bergama'ya yapılacak 1 milyon metreküp su depolama kapasiteli Karalar Barajı ile bin 720 dekar tarım arazisi basınçlı boru sistemi ile sulanacak - DSİ Genel Müdürü Acu: - "Barajın tamamlanmasıyla bölge tarımında verim artışının yanı sıra ürün çeşitliliğinde de artış ve her yıl vatandaşın cebine 1,4 milyon lira ek gelir sağlanması hedeflenmektedir"İZMİR (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından İzmir'in Bergama ilçesine yapılacak 1 milyon metreküp su depolama kapasiteli Karalar Barajı ile bin 720 dekar tarım arazisi basınçlı boru sistemi ile sulanacak.

25.04.2017 - 12:45

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yapığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile İzmir'de, 2019'a kadar tamamlanacak projelerle 1 milyon 378 bin kişiye ilave içme suyu temin edilmesi, 561 bin dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 356 milyon lira zirai gelir artışı, 68 yerleşim yerinin ve yaklaşık 100 bin dekar arazinin taşkınlardan korunmasının hedeflendiğini bildirdi.

Acu, EGEGEP'in önemli adımların biri olan Bergama'daki Karalar Barajı'nın gövde inşaatının tamamlandığını belirterek, "Bölgede yıllardır su sıkıntısı çeken Bergamalı çiftçilerin suya olan hasreti son bulacaktır. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması barajda kısa sürede su tutmaya başlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Karalar Barajı'nın yaklaşık 9 milyon liralık bir yatırımla yapıldığına dikkati çeken Acu, şunları kaydetti:

"Bergama Karalar Barajı 32 metrelik gövde yüksekliğine ile 1 milyon metreküp su depolama hacmine sahip. Senelerdir kuraklıkla boğuşan yüzlerce çiftçi ailesinin su sıkıntısına çare olacak baraj ile bin 720 dekar tarım arazisi basınçlı boru sistemi ile sulanacaktır. Barajın tamamlanmasıyla bölge tarımında verim artışının yanı sıra ürün çeşitliliğinde de artış ve her yıl vatandaşın cebine 1,4 milyon lira ek gelir sağlanması hedeflenmektedir."