29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Karaman'da DSİ Tesisleri Temel Atma Töreni

Karaman'da DSİ Tesisleri Temel Atma Töreni - Karaman’a yapılacak 8 tesisin temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi - Bakan Eroğlu: - "Orman teşkilatı artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçti.

3.11.2017 - 15:34
Artık her şey millet için. Orman köyleri yanındaki araziye ceviz, badem, ıhlamur gibi gelir getirici türler dikiyoruz. 3 yıl boyunca bakımı, bütün masrafları devlete ait. Geliri ise 49 yıl vatandaşa ait" - Bakan Elvan: - "İnşallah 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, Türkiye'yi dünyada huzur ve istikrar adası yaparak, gelişerek, güçlenerek, yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Bu bir varolma meselesidir. 81 ilimizde 81 milyon millet olarak son derece büyük ve güçlüyüz. Hiçbir zaman millet olarak boyunduruk altında olmadık"

KARAMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Karaman’a yapılacak 8 tesisin temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu, Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, Karaman için suyun altın değerinde olduğunu, 120 milyon liralık 8 tesisin temelini attıklarını söyledi.

Bunlardan 2'sinin baraj ve sulama, 4'ünün gölet ve sulama, birinin dere ıslahı birinin de paket orman tesisi olduğunu dile getiren Eroğlu, "Heybemiz dolu geldik. Size 14 müjde getirdik. 115 milyon lira. DSİ inşallah burada destan yazacak." dedi.

Orman teşkilatının çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Eroğlu, "Orman teşkilatı artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçti. Artık her şey millet için. Orman köyleri yanındaki araziye ceviz, badem, ıhlamur gibi gelir getirici türler dikiyoruz. 3 yıl boyunca bakımı, bütün masrafları devlete ait. Geliri ise 49 yıl vatandaşa ait. Bütün orman köyü muhtarları en yakın Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne müracaat etsin." diye konuştu.

Eski Türkiye'de bir dere ıslahının 10 yıldan fazla sürdüğüne dikkati çeken Eroğlu, yoğun çalışmayla Karaman'daki dere ıslahını 2 yılda bitirmeyi hedeflediklerini anlattı.

- "3 Kasım millet iradesi demek"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da 3 Kasım'ın AK Parti'nin ilk kez iktidara geldiği gün olduğunu anımsattı.

Bu önemli günde 2023'e giden yolun açıldığını vurgulayan Elvan, "3 Kasım, dünyada birçok ülkenin gıptayla izlediği dev projelerin hayata geçirilmesi demek. 3 Kasım millet iradesi demek, üst üste seçim kazanma rekoru demek. 3 Kasım, sözde ileri demokrasilere demokrasi dersi vermek demek." ifadelerini kullandı.

Elvan, 3 Kasım’dan bugüne millet iradesine ket vurmak isteyenler, vesayetçiler, darbeciler, hainler ve karanlık odaklara milletin izin vermediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz’da milletimiz destan yazdı. İnşallah 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, Türkiye'yi dünyada huzur ve istikrar adası yaparak, gelişerek, güçlenerek, yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Bu bir var olma meselesidir. 81 ilimizde 81 milyon millet olarak son derece büyük ve güçlüyüz. Hiçbir zaman millet olarak boyunduruk altında olmadık. Biz özgürlüğümüz için her türlü fedakarlığa katlanan bir milletiz. Vatan, millet, bayrak, devlet dediğimiz zaman her şeyimizi feda edebilecek bir milletiz."

- "15 yılda Türkiye inanılmaz performans gösterdi"

Elvan, son 15 yılda 80 yılda yapılan icraatlardan daha fazla icraatın yapıldığına değinerek, şunları kaydetti:

"80 yılda yapılan bölünmüş yolla, 15 yılda yapılan bölünmüş yolu kıyaslıyoruz. Neredeyse 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmış. 15 yılda 20 bin kilometreye yakın bölünmüş yol yaptık. Eğitimden sağlığa, sanayiye, tarıma, hangi alana bakarsanız bakın, 15 yılda Türkiye inanılmaz performans gösterdi. Onca engellemelere, hükümetlerimizin önünü kesme girişimlerine rağmen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılarını hazmedemeyenlerin, önünü kesmek için her türlü girişimde bulunmalarına rağmen bu başarıları elde ettik. Türkiye’de gerçek anlamda istikrar oluştu. Ülkemizin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için güçlü desteğinize ihtiyacımız var."

Konuşmaların ardından, 8 tesisin temeli atıldı. Bakan Eroğlu, törenin ardından Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları'nı dağıttı.

Vatandaşlara 2 bin 500 fidanın verildiği törene, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.