25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Kardeşlik Futbol Turnuvası"

"Kardeşlik Futbol Turnuvası" - Gaziantep'te, Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırmak amacıyla dostluk maçı düzenlendi GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te "Kardeşlik Futbol Turnuvası" kapsamında Suriyeli ve Türk öğrencilerin forma giydiği takımlar karşılaştı.

19.01.2018 - 15:39

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü kentte yaşayan Suriyeli çocuklar ile Türk çocukları kaynaştırmak amacıyla "Kardeşlik Futbol Turnuvası" düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada, 4 takım dostluk maçı yaptı.

Turnuvada şampiyon olan takıma ve tüm oyunculara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göçmen İşleri Şube Müdürü Önder Yalçın, kurdukları birim sayesinde Suriyeli çocuklar ile Türk çocuklarını birbirinden farklı eğitim ve aktivitelerle kaynaştırmak istediklerini belirtti.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını dile getiren Yalçın, Türkçe, Arapça, İngilizce, resim, bilgisayar, mozaik, spor, gibi ve etkinliklerle çocukların bir araya geldiğini belirtti.

Turnuvada maçları izleyen ve çocuklarla bir araya gelen Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu Gaziantep Müdürü Rex Arnold Alamban da bu tür etkinliklerin önemli katkılar sağladığını kaydetti.