24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kardeşlik Projesi

Kardeşlik Projesi - İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında, "Artvin'de Bitlis Buluşması" etkinliği gerçekleştirildiARTVİN (AA) - İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeşlik Projesi" kapsamında "Artvin'de Bitlis Buluşması" etkinliği düzenlendi.

18.07.2017 - 16:20

Proje kapsamında, aralarında öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 55 kişiden oluşan heyet, Garnizon Şehitliği önünde Artvin protokolü ile bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan protokol ve heyet üyeleri, Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü. Daha sonra, Bitlis ve Artvin yöresine ait halk oyunları sahnelendi.

Vali Vekili Önder Coşğun, burada yaptığı konuşmada, konuklarını Artvin'de ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Misafirlerin Artvin'in tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını ziyaret edeceğini vurgulayan Coşğun, "Etkinlik sayesinde Artvin ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız." dedi.

Coşğun, projenin iki şehir arasındaki dostluğun daha da kuvvetlenmesi noktasında etkili olacağına inandığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Biz de Ağustos'ta misafir olarak Bitlis'e gideceğiz. Bu anlamlı projede emeği geçen başta Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere İçişleri Bakanlığı personeline, sivil toplum örgütlerine, valilerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Göğe komşu topraklardan bütün Bitlislilere selamlarımı iletiyorum."

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise proje çerçevesinde Bitlis ile serhad şehir Artvin'i kardeş şehir ilan ettiklerini ifade etti.

Bitlislileri bağırlarına basmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Kocatepe, "Milletimizin tam da buna ihtiyacı var. Bölmeye, germeye değil kolları açmaya, sarılmaya ihtiyacı var. Bu millet, Anadolu'yu geçilmez kılan ruhu birbirine sarılarak elde etti." diye konuştu.

Programa Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Çoban, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve diğer ilgililer katıldı.

Heyetin kentten 20 Temmuz'da ayrılması planlanıyor.