19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Karıncalar- Bir Savaş Vardı" oyununun galası yapıldı

"Karıncalar- Bir Savaş Vardı" oyununun galası yapıldı İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen "Karıncalar-Bir Savaş Vardı" adlı oyunun galası, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde yapıldı.

28.03.2017 - 00:02

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşen oyunun gösterimi öncesi, AA muhabirine açıklamada bulunan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, tüm tiyatro dünyasının Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladığını söyledi.

Uygur, alkışların hiç susmaması, perdelerin hiç kapanmaması temennisinde bulunarak, "Tiyatro bir fedakarlık sanatıdır. Dünyanın en zor sanatlarından birisidir. Dolayısıyla tiyatromuzun kurucusu değerli tiyatro adamı Muhsin Ertuğrul'u da saygı, hürmet ve rahmetle anıyorum." dedi.

'Karıncalar' oyunun çok önemli eserlerden biri olduğuna vurgu yapan Uygur, "Seyircimizi, Dünya Tiyatro Günü'nde Karıncalar'la buluşturduk. Umarım izleyicimiz de çok beğenecektir." ifadelerini kullandı.

Boris Vian ve John Steinbeck'in metinlerinden yola çıkarak Gökhan Aktemur'un kaleme aldığı tek kişilik oyunda rol alan Mert Turak, sahnelediği performansla uzun süre ayakta alkışlandı.

Ergun Üğlü'nün yönettiği oyunun kostüm ve sahne tasarımını Eylül Gürcan, ışık tasarımını Mahmut Özdemir, müziklerini Tolga Çebi, efektlerini ise Erhan Aşar üstlendi.

Prof. Dr. Merih Tangün, oyun öncesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle hazırladığı ve Şehir Tiyatroları’nın bütün sahnelerinde okunan Ulusal Bildiri'yi tiyatroseverler için okudu.