19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kars'ta engereğin ısırdığı kişi hastaneye kaldırıldı

Kars'ta engereğin ısırdığı kişi hastaneye kaldırıldı KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde engereğin ısırdığı kişi hastanede tedavi altına alındı.

24.06.2017 - 13:40

Değirmendere köyü Aras Nehri yakınlarında bulunan Karakurt mevkisinde bahçede oturan Necati Boztaş, Türkiye'nin en zehirli yılanları arasında gösterilen engerek tarafından ısırıldı.

Boztaş'a ilk müdahaleyi yapan köylüler, daha sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Kağızman Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Boztaş, Kars Harakani Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada köylüler Boztaş'ı ısıran yılanı öldürdü.

Köylülerden Fazıl Boztaş, yılanların köyde korku saldığını belirterek, "Daha önce de dev yılan yüzünden uykularımızın kaçtığını dile getirmemize rağmen hala aynı sıkıntılar içindeyiz. Yılanlar çok zehirli. Korkuyoruz." dedi.

Zehirli yılanlara karşı önlem alınması gerektiğini anlatan Boztaş, "Artık çocuklarımızı koruyamaz hale geldik. Lütfen yetkililerden yardım istiyoruz. Şimdi daha da korkuyoruz. Çünkü bizler ekin biçmeye gittiğimizde yılanın evlere girip çocukları zehirlemesinden kokuyoruz. Bu olaydan sonra da artık evlerimizden dışarı çıkamaz olduk. Yetkililerden yardım istiyoruz." diye konuştu.