28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri

"Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri - Uluslararası Azdavay Suğla Yaylası Doğa Sporları ve Motosiklet Festivali başladıKASTAMONU (AA) - "Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Azdavay Suğla Yaylası Doğa Sporları ve Motosiklet Festivali başladı.

19.07.2018 - 18:06

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün sürecek festivalin pazar günü sona ereceğini söyledi.

Suğla Yaylası'nın çok özel bir yapısı olduğunu dile getiren Civelek "Suğla özellikle motor sporları için çok özel bir yer. Doğal bir alan. Bu nedenle motosiklet tutkunlarımız sık sık buraya gelerek kamp kurup, antrenman yapıyorlar." diye konuştu.

Festivalde çok çekişmeli yarışların yapıldığını belirten Civelek, "Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları, 21-22 Temmuz tarihlerinde yaylamızda yapılacak. Yayladaki ekstrem parkurunda yapılacak şampiyonaya Türkiye genelinden birçok sporcu katılacak." bilgisini paylaştı.

Civelek, festival kapsamında 4 gün boyunca çevre gezileri, kanyon geçişi, motor yarışları ve konserler olacağını dile getirdi.