18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Katledilen "Aybüke" ve "Necmettin" öğretmen anısına kan bağışı

Katledilen "Aybüke" ve "Necmettin" öğretmen anısına kan bağışı - Siirt'te, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca, PKK'lı teröristlerce katledilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ve sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi - AK Parti İl Başkanı Çalapkulu: - "Burada belki bir Aybüke kızımızı, Necmettin kardeşimizi şehit etmiş olabilirler ama onları izleyen binlerce Aybüke, Necmettin var"SİİRT (AA) - Siirt'te, PKK'lı teröristlerce katledilen öğretmenler anısına kan bağışında bulunuldu.

10.10.2017 - 16:13

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran'da, PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Siverek'ten haziran ayında memleketi Gümüşhane'ye gitmek için yola çıkan ve cesedi 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında bulunan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Parti il binasında, "Kan Verin Hayat Kurtarın" sloganıyla düzenlenen etkinlikte AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Veysi Gökhan, partililer ve vatandaşlar Türk Kızılayına kan bağışında bulundu.

Çalapkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anılarına kan bağışladıkları Aybüke ve Necmettin öğretmeni rahmetle yad ettiklerini dile getirdi.

"Onları katleden o hain ve kalleş PKK'lı teröristleri lanetliyoruz. Biliyoruz ve buradan haykırıyoruz ki bu kalleşçe saldırılar bizi yıldıramayacak." diyen Çalapkulu, vatanı bölmeye ve parçalamaya çalışanların emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını vurguladı.

Çalapkulu, "Burada belki bir Aybüke kızımızı, Necmettin kardeşimizi şehit etmiş olabilirler ama onları izleyen binlerce Aybüke, Necmettin var. Onların sesleri bu topraklarda kıyamete kadar sürecek. Terör örgütleri de hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacak. Bilakis inşallah onların bu toprakları terk ettiklerini yakın zamanda göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kan bağışının önemine de işaret eden Çalapkulu, kampanyaya öncülük eden partili gençlere teşekkür etti.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan da öğretmenleri şehit eden terör örgütünün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtti.

Yılmaz ve Yalçın'ın arkasından gelen yüzlerce ve binlerce öğretmen olduğunu dile getiren Gökhan, "Şehit öğretmenlerimizin ismini bu kan bağışı kampanyasıyla tekrar hayırla yad ettik. Onların isimlerini yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.