20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kayağın kalbi Cıbıltepe'de atacak

Kayağın kalbi Cıbıltepe'de atacak - Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy: "Sarıkamış, kayak sporunda marka haline gelecek, yalnızca Avrupa'ya değil Kafkaslar'a da açılacağız.

29.07.2018 - 11:08
Özellikle kışın en çok turist Kafkaslar'dan ağırlıyoruz. Sarıkamış'ta ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılmaması için hiçbir sebep yok" - "İlçenin altyapı çalışmalarının tamamlanması, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki pistler bölgesi ve mekanik tesislerin yenilenmesi, konaklama sorununun çözülmesiyle Sarıkamış, kayakta Avrupa ve dünya şampiyonası organizasyonlarını yapacak konumuna geldi" - "IOF ile Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri, Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası için en elverişli yerin Sarıkamış olduğuna karar verdi"


KARS (AA) - HÜSEYİN DEMİRCİ - Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) ve Türkiye Oryantiring Federasyonunun 2018-2019 yılı faaliyet programında yer alan Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası, yapılan incelemenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediye Başkanlığının destekleriyle 4-12 Şubat 2019 tarihlerinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilecek.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın önünün, hükümetin yatırımları, Kars Valiliğinin koordinesinde Kaymakamlık ve Belediyenin yaptığı projelerle açıldığını söyledi.

Toksoy, Sarıkamış'ın yalnız kış değil yaz sporlarının da yapılacağı altyapı ve gerekli enstrümanlara sahip olduğunu belirterek, "İlçenin altyapı çalışmalarının tamamlanması, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki pistler bölgesi ve mekanik tesislerin yenilenmesi, konaklama sorununun çözülmesiyle Sarıkamış, kayakta Avrupa ve dünya şampiyonası organizasyonlarını yapacak konumuna geldi." dedi.


- "Kayakla Oryantring için en elverişli yer Sarıkamış"


IOF yetkililerinin yalnızca Türkiye'deki kayak merkezlerinde değil, yurt dışında birçok kayak merkezinde araştırma yaptıklarını belirten Toksoy, "IOF ile Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri, Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası için en elverişli yerin Sarıkamış olduğuna karar verdi. Çünkü dünyanın en kaliteli toz kristal karı ve sarıçam ormanları içeresinde en mükemmel pistler Sarıkamış'ta var." diye konuştu.

Toksoy, gerekli çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, "Konaklama için yaklaşık 2 bin kişi yatak kapasitesine sahip yıldızlı otellerimiz hizmet veriyor. Şampiyonanın yapılması için şimdiden Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Belediye olarak çalışmalarımıza başladık. Yakın zamanda IOF ile Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri kayak merkezimizde yarışma parkuru için harita çalışmalarına başlayacak." ifadelerini kullandı.


- "Avrupa ve Kafkaslar'a açılacağız"


Sarıkamış'ın kış sporlarında öne çıktığını aktaran Toksoy, şunları aktardı:

"Sarıkamış, kayak sporunda marka haline gelecek, yalnızca Avrupa'ya değil Kafkaslar'a da açılacağız. Özellikle kışın en çok turist Kafkaslar'dan ağırlıyoruz. Sarıkamış'ta ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılmaması için hiçbir sebep yok. Göreve geldikten sonra turizm kenti ve şehitler diyarı olan Sarıkamış için bütün çalışmaları ve projeleri, ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılacağı şekilde yürüttük."

Toksoy, kayak merkezinin su, kanalizasyon ve otopark gibi sorunlarını çözdüklerini belirterek, Cıbıltepe'de yapılacak diğer çalışmalara ilişkin şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız, Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız, Kars Valiliği'mizin kontrolünde yeni telesiyej ihalesi yapıldı. Bu tesislerin yapılmasında eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın ve eski Kars milletvekilimiz Selahattin Beyribey’in çok önemli katkıları var. Yapılacak telesiyej son derece modern, bilgisayar donanımlı, kapalı 6 kişilik sandalyelerden oluşuyor. Yeni pistler yapılıyor. Bizler de oteller bölgesinin aydınlatma ve çevre düzenlemesini tamamlayacağız. Bölgemizde önümüzdeki sezondan itibaren hem kışın hem yazın turist patlaması olacak."