19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kayalıklara sıkışan tilki kurtarıldı

Kayalıklara sıkışan tilki kurtarıldı - Iğdır'da, kayalıklara sıkışıp aç susuz kaldığı için bitkin düşen tilki, tedavi altına alındı IĞDIR (AA) - Iğdır'da, kayalıklara sıkışıp aç susuz kaldığı için bitkin düşen tilki, tedavi edildikten sonra doğal ortamına bırakılacak.

27.03.2017 - 12:53

Kentin Melekli beldesinde, tarlada çalışan çiftçiler, kırsal arazide kayalıklara sıkışmış bir tilki bularak durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

Bölgeye hareket eden görevliler, kayalıklara sıkışan tilkiyi kurtardı. Görevlilerce bir kamyonete konularak Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü binasına getirilen tilkinin, kayalıklara sıkıştığı için uzun süre aç ve susuz kalarak bitkin düştüğü anlaşıldı.

Görevlilerce burada veteriner kontrolünde tedavi altına alınan sevimli tilki, sağlığına kavuştuktan sonra doğal ortamına salınacak.

Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların ihbarıyla buldukları tilkiyi tedavi altına aldıklarını belirterek tilkinin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Türkoğlu, "Veteriner hekim tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı tilki, kayalıklara sıkışmış halde bulundu. Aç ve susuz kaldığı için halsiz ve güçsüz kalmış. Tilkiyi, gerekli bakımı sonrası tekrar doğal ortamına bırakacağız." dedi.