19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kayısı bahçeleri doğal "stüdyo" oldu

Kayısı bahçeleri doğal "stüdyo" oldu - Iğdır'da sonbaharın gelmesiyle sararan kayısı ağaçlarının bulunduğu bahçeler adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü - Fotoğraf sanatçısı Demirel: - "Gelin ve damatları getirdiğimiz kayısı bahçelerinde çok güzel pozlar yakalıyoruz.

17.11.2017 - 11:43
Manzaranın doğal olması işimize ayrı bir zevk katmasının yanı sıra işimizi de kolaylaştırıyor" - Gelin Yanardağ: - "Beyaz gelinliğimle sarı kayısı yaprağı ve gökyüzü mavisi çok güzel uyum sağlıyor. Böylelikle daha güzel pozlar veriyoruz" - Damat Abuşu: - "Herkes sahil kenarında, stüdyolarda fotoğraf çektirirken biz kayısı bahçelerini seçtik. Iğdır'ın doğal güzelliği olan kayısı bahçelerinde düğün fotoğrafı çektirme karar verdik"

IĞDIR (AA) - BÜLENT MAVZER - Türkiye'nin en fazla kayısı üretiminin yapıldığı alanlardan Iğdır'da, sonbaharın gelmesiyle sararan kayısı bahçeleri adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü.

Yıllık ortalama 35 bin ton kayısı hasadının gerçekleştirildiği Iğdır'da, sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü sunan kayısı bahçeleri her gün çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret ediliyor.

Özellikle gelin ve damatların ziyaret ettiği bahçeler, birbirinden güzel renkleri ile düğün ve özel günlerin ölümsüzleştirildiği adres oldu.

Fotoğraf sanatçılarının da sıklıkla ziyaret ettiği bahçeler, İran, Nahçıvan ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Fotoğraf sanatçısı İdris Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonbaharda Iğdır'da renk cümbüşünün yaşandığını söyledi.

Genellikle gelin ve damatların bu mevsimde dış çekimler için kayısı bahçelerini tercih ettiğini ifade eden Demirel, "Biz de müşterilerimizin bu tercihlerini memnuniyetle karşılayarak çekimlerini kayısı bahçelerinde yapıyoruz. Son dört haftadır dış çekimlerimizi kayısı bahçelerinde yapıyoruz. Gelin ve damatları getirdiğimiz kayısı bahçelerinde çok güzel pozlar yakalıyoruz. Manzaranın doğal olması işimize ayrı bir zevk katmasının yanı sıra işimizi de kolaylaştırıyor." dedi.

Demirel, kayısı bahçelerinde çekilen fotoğrafların müşterilerini memnun ettiğini dile getirerek, "Stüdyoda çektiğimiz fotoğrafların arka planına deniz, Ağrı Dağı, yeşil vadiler ve benzeri manzaralar yerleştirmek zorunda kalıyoruz fakat şimdi çektiğimiz fotoğrafların arkasındaki manzara orijinal oluyor. Bundan da müşterilerimiz çok memnun kalıyor." diye konuştu.

Düğün fotoğrafı için müstakbel eşi ile kayısı bahçesini seçen gelin Dilan Yanardağ, buradaki ortamı çok güzel bulduğunu söyledi.

Yanardağ, "Burada doğal ortamda fotoğraf çektirme fırsatını buluyoruz. Beyaz gelinliğimle sarı kayısı yaprağı ve gökyüzü mavisi çok güzel uyum sağlıyor. Böylelikle daha güzel pozlar veriyoruz. Bu çekimden çok memnunum. Bu doğal ortamda fotoğraf çektirmeyi herkese tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.

-"Doğanın renkleri ahenk oluşturuyor"

Dünya evine gireceği müstakbel eşi ile fotoğraf çektirmek için kayısı bahçesini tercih eden damat Mehmet Emin Abuşu ise son zamanlarda bunun moda olduğunu belirterek, bu tür fotoğrafları beğendikleri için kayısı bahçelerine geldiklerini dile getirdi.

Abuşu, şunları kaydetti:

"Herkes sahil kenarında, stüdyolarda fotoğraf çektirirken biz kayısı bahçelerini seçtik. Eşimle Iğdır'ın doğal güzelliği olan kayısı bahçelerinde düğün fotoğrafı çektirme karar verdik. Bundan dolayı çok memnunuz. Burada güzel fotoğraflar çıkacağına inanıyorum. Yaprakların sarısı ve doğanın diğer renkleri çok güzel bir ahenk oluşturuyor. Gerçekten hayran kalmamak mümkün değil, iyi ki çekimlerin burada yapılmasına karar vermişiz."