24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kayseri’deki terör saldırısı

Kayseri’deki terör saldırısı - Saldırıda yaralanan asker memleketi Amasya'ya getirildiAMASYA (AA) - Kayseri’deki terör saldırısında yaralanan komando er Ufuk Uysal, memleketi Amasya'nın Taşova ilçesine getirildi.

20.12.2016 - 20:10

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısında yaralanan Amasyalı Komanda Er Ufuk Uysal (20), tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Yakınları tarafından memleketi Taşova ilçesine getirilen Uysal, ilçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı.

Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyen Uysal, "Benimle beraber dört arkadaşım taburcu olduk. Allah'a şükürler olsun durumları iyi." dedi.

Olay günü çarşı izni için sabah 08.30'da nizamiye önüne gittiklerini belirten Uysal, "Otobüse bindikten sonra otobüsün içinde 'arkadan takip ediliyoruz' diye birkaç kişi bir şeyler söyledi. Sürekli evci iznine çıkan bir arkadaş vardı o arkadaş da her zaman aynı durakta iniyordu arkadaş o durakta ineceği zaman patlama gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Yaralı askerin annesi Hafize Uysal ise "Terörü lanetliyoruz. Şu an yavrum geldi, onun göz yaşlarını döküyorum." dedi.

Baba Arif Uysal da "Olay sonrası Kayseri’ye gittik ve çocuğumuzun yanında bulunduk. Orasını ben anlatamam mahşer yeri gibi idi. Her zaman için vatanımız sağolsun her zaman için canımızı vatanımız için feda etmeye hazırız. Buna da şükürler olsun, Allah çocuğumuzu bize bağışladı. Herkesten Allah razı olsun, vatan sağ olsun." diye konuştu.