29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kazdağları'nda "Uluslararası Sanat Çalıştayı"

Kazdağları'nda "Uluslararası Sanat Çalıştayı" - İran ve Türkiye'den ressam ve heykeltraşların katıldığı çalıştay 4 gün sürecek BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, İran ve Türkiye'den ressam ve heykeltraşların katıldığı "Uluslararası Sanat Çalıştayı" başladı.

18.04.2018 - 15:04

Kazdağları'nın eteklerindeki 200 yıllık tarihi İsmail Gülger Efendi Konağı'nda gerçekleştirilen çalıştay 4 gün sürecek.

Uluslararası Sanat Çalıştayı'nın organizatörü ressam Latife Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim ve heykel alanında düzenlenen çalıştayda, her sanatçının kendi alanında çalışmalar yaptığını söyledi.

Akın, çalıştaya 10 sanatçının katıldığını belirterek, "Her biri kendi alanında çok iyi üretimler yapan arkadaşlarımla beraber burada güzel çalışmalar yaptık." dedi.

Çalıştay'a İzmir'den katılan Yıldanur Ketenci ise zeytin ağacından ahşap heykel yaptığını belirterek, "Buraya gelme nedenim, buranın kahramanlarından Aeneas. Truvalı bir kahraman olan Aeneas, İtalya'ya geçmeden, kendine bir Truva kenti kurmadan önce buraya uğruyor ve gemilerini burada inşa ediyor. Onun anısına zeytin ağacından ahşap bir heykel yapıyorum. Kullandığım malzeme de bakır olduğu için genelde üzerini ahşap ile giydireceğim. Tabii ki bu heykelin bitmiş hali bakır ve ahşap olacak. Bu yöreye ait bir heykel olacak." diye konuştu.

İran'dan çalıştaya katılan 32 yaşındaki ressam Sedigheh Fatolahzadeh de arkadaşlarının daveti üzerine burada bulunduğunu dile getirdi.

Harika bir ortam olduğunu ifade eden Fatolahzadeh, "Buraya ait olan o kültürü resmetmek için burada olmaktan gerçekten çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Çalıştayda yapılan heykel ve resimler, cuma günü sergilenecek.