24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kentsel Dönüşüm Kongresi

Kentsel Dönüşüm Kongresi - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ceylan: - "Hedefimiz, riskli gördüğümüz 7,5 milyon konutun her yıl en az 500 binini dönüştürmek" - "5 yıllık bir süreç içinde yaklaşık 1 milyon 200 bin konutu dönüştürebilmişiz.

22.02.2018 - 13:44
Bu yeterli değil"

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, riskli 7,5 milyon konutun, her yıl en az 500 binini dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde konuşan Ceylan, kentsel dönüşüm konusundaki sorunları ortadan kaldırarak hedeflere daha hızlı bir şekilde ulaşmayı amaçladıklarını anlattı.

Türkiye'nin üçte ikisinin büyük ölçüde deprem riski altında olduğunu belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"5 yıllık bir süreç içinde yaklaşık 1 milyon 200 bin konutu dönüştürebilmişiz. Ülkemizde 22 milyon civarında tahmin ettiğimiz bağımsız birim sayısının üçte biri riskli yapı niteliği taşıyor. Yaklaşık 7 milyon 500 bin konutun ülkemizde riskli yapı olduğunu tahmin etmekteyiz. 5-6 yıllık süreçte 1 milyon civarındaki konutun dönüşümü sağlayabilmişiz. Bu yeterli değil. Marmara Bölgesi'nde büyük depremlerin yaklaşmakta olduğunu bilim adamları ifade ediyor, buna seyirci kalamayız."

Kentsel dönüşümü hızlandırıp vatandaşların depreme ve afetlere dayanıklı konutlara kavuşmasını sağlamak gerektiğini vurgulayan Ceylan, sözlerini, "Bakanlık olarak kentsel dönüşümün hızlanması adına bir yasa tasarısı hazırlayıp Başbakanlığa sunduk. Hedefimiz riskli gördüğümüz 7 milyon 500 bin adet konutun, her yıl en az 500 binini dönüştürmek. Bu 500 bin adet dönüşümü yapmak kolay değil, bunun önemli bir bölümünü de İstanbul ve çevresinde gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz." diye tamamladı.

Konuşmaların ardından bu yıl ilk kez "Kentsel Stratejiyi Geliştirme ve Akıllı Şehirler Yaratma" kategorisinde teşvik ve başarı ödülleri de verildi.