29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Kesik baş" cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet cezası

"Kesik baş" cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet cezası - Kentte 14 yıl önce bir uzman çavuşun başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili, cinayetin azmettiricisi olarak tutuklanan maktulün eşi ile akrabasına, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi SİVAS (AA) - Sivas'ta 2002'de bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış halde bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan maktulün eşi ile akrabası, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

16.02.2017 - 17:08

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, uzman çavuş Adem Keleş'in öldürülmesiyle ilgili azmettirici olduğu iddia edilen eşi Meryem Şule Erdemir Keleş (39), cinayeti işlediği öne sürülen akrabası Murat Arısoy (36), avukatlar ve öldürülen uzman çavuş Keleş'in bazı yakınları katıldı.

Sanık Meryem Şule Erdemir Keleş, savunmasında mağdur ve suçsuz olduğunu öne sürdü.

Çocukları için maktul eşiyle yaşadığı tüm sorunlara katlandığını söyleyen Keleş, "Murat Arısoy yuvamızı darmadağın etti. Ben ona hiçbir talimat vermedim. 'Cezası indirilsin' diye beni suçluyor. Benim tek hatam ona derdimi anlatmaktı. Kocamı Murat Arısoy'un öldürdüğünü bilmiyordum, olayları sonradan öğrendim." dedi.

Olay günü Murat Arısoy'un kente geldiğini bilmediğini aktaran Keleş, savunmasında, "Eşimden bazı sıkıntılar çekiyordum. Bunu da Murat'a anlattım. Kendisinden böyle bir şey beklemiyordum. Kendisine kesinlikle talimat vermedim ve azmettirmiş değilim. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Murat Arısoy ise Meryem Şule Keleş'in bu olaya sebep olmakla birlikte hem kendisinin hem de ailesinin hayatını kararttığını iddia etti.

Sivas'a geldiği andan itibaren istememesine rağmen Keleş'in maktul eşiyle ilgili sürekli kendisine telefonla bilgi verdiğini, nereye gittiğini anlattığını ileri süren Arısoy, şunları kaydetti:

"Evine gittiğimde de istememe rağmen bana eşinin fotoğrafını göstermişti. Herhangi bir plan kurmadım, maktul ile konuşmak istedim ve sohbete kendisinden ateş isteyerek başlamak istemiştim. Şayet plan kursaydım ıssız bir yerde saldırırdım. Olaydan sonra nereye gideceğim konusunda ayrıntılı plan yapmadım, yapsaydım 2014 yılında gittiğim yurtdışından dönmezdim. Plan yapacak kapasitem yoktur. Plan yapmak sinsi ve yalancılara özgüdür. Sanık Keleş, duruşma salonunda herkesin aklıyla dalga geçmektedir. Mağdur birileri varsa Keleş'in çocukları, benim çocuklarım ve eşimdir."

Karar için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sanıklara son sözünü sordu.

Keleş, burada olmayı hak etmediğini belirterek, asla Arısoy'u azmettirmediğini öne sürdü. Arısoy ise olayın mağdur olduğunu savundu.

Mahkeme heyeti, sanıkları "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

- Olay

Sivas'ta 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem Keleş'in başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te Keleş'in eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i (39) Kayseri'de cinayetin azmettiricisi, akrabası Murat Arısoy'u da İstanbul'da katil zanlısı olarak yakalamıştı.