19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kıbrıs gazilerinden Eskişehir Valisi Çakacak'a ziyaret

Kıbrıs gazilerinden Eskişehir Valisi Çakacak'a ziyaret - Çakacak: "Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar bu amaçlarına ulaşamayacak" - Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Şube Başkanı Kılınç: "Geçmişimizden gelen birlik ve beraberliğimizi gençlere aşılamalıyız.

23.02.2018 - 11:37
Böylece her zorluğun üstesinden hep birlikte gelebiliriz"

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Eskişehir'e gelen Kıbrıs gazileri, Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı iş birliğiyle yürütülen "Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada" projesi kapsamında kente gelen Kıbrıs gazilerini kabulünde konuşan Çakacak, projeyi gönülden desteklediğini belirterek, Türkiye'nin bekası için Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığını anımsattı.

Vali Çakacak, Mehmetçik'in çok hassas bir şekilde bu harekatı başarıyla sürdürdüğüne işaret ederek, "Askerimiz sivil halkın zarar görmemesine büyük özen gösteriyor ve zorda kalmış insanlara yardım ediyor. Sizler de zamanında başarıyla Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev yaptınız. Hepinizden Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

"Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar bu amaçlarına ulaşamayacak." diyen Çakacak, ülkeye huzursuzluk veren unsurların en yakın sürede temizleneceğini kaydetti.

Bu topraklarda kine, nefrete yer olmadığını dile getiren Özdemir Çakacak, bu vatan için canını vermiş şehitleri rahmet ve minnetle, gazileri ise şükranla andıklarını belirtti.

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Şahin Kılınç da tarihi yaşayanlar ile okuyanların sinerjisini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalara destek olduklarını ifade ederek, ülkenin çeşitli illerinden gelen Kıbrıs gazilerini Eskişehir'de misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kılınç, gençlerin yakın tarih hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayıp, proje kapsamında liseli ve üniversiteli öğrencileri Kıbrıs gazileriyle bir araya getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Geçmişimizden gelen birlik ve beraberliğimizi gençlere aşılamalıyız. Böylece her zorluğun üstesinden hep birlikte gelebiliriz." diye konuştu.